Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy torta IV.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vanília pudingpor (főzős)
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • kevés rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló (ha szükséges)

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és egy kevés vízzel kikeverem. A fehérjéket kemény habbá verem. A sütőporos, diós lisztet hozzákeverem a sárgákhoz, majd óvatosan hozzáadom a felvert fehérjéket is. Majd megsütöm, és hagyom kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzőm. Miután levettem a tűzről, belekeverem a rumaromát, és hagyom kihűlni. Ha langyos, belekeverem a darált diót is. Végül hozzákeverem a felvert tejszínhabot.

A piskótát 6 lapra vágom, és sorban megkenem őket a krémmel. Az oldalát is bevonom kevés krémmel, megszórom darált dióval. A tetejét díszíthetjük tejszínhab halmocskákkal.

Megjegyzés

Érdemes így tejszínesen kipróbálni, mert nem olyan tömény, mint a hagyományos vajas változat.
- HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss