hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy-torta - diabetikus

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • (18 szelethez):
  • A 3 tésztalaphoz:
  • 9 db tojás
  • 60 g fruktóz
  • 30 g Canderel por
  • 60 g rétesliszt
  • egy csipet só
  • 30 g darált dió
  • A krémhez:
  • 6 dl féltartós tejszín
  • 2 csapott evőkanál zselatin
  • Polisweet ízlés szerint
  • kevés víz
  • 150 g darált dió

Elkészítés

Egy tésztalap elkészítéséhez verjünk kemény habbá 3 tojásfehérjét egy csipet sóval. Ezután tegyünk bele 20 g fruktózt, 10 g Canderelt, és verjük tovább. Amikor jó kemény, adjunk hozzá 3 tojássárgáját, és verjük tovább. Végül óvatosan adjunk hozzá 20 g réteslisztet és 10 g darált diót. Sütőpapírral kibérelt tortaformában, előmelegített sütőben körülbelül 9 percig süssük (sütőforma mérete: 24 cm). Készítsük el a másik két lapot is.

A zselatint oldjuk fel kevés vízzel, és melegítsük össze. A tejszínt verjük kemény habbá, csurgassuk bele az olvasztott zselatint, majd keverjük bele a diót. A krémet osszuk három részre, és kenjük meg vele a lapokat. Helyezzük egymásra, és kenjük meg a torta oldalát is, majd szórjuk a diót a tetejére.

Tegyük egy órára a hűtőbe, utána szeleteljük.

Megjegyzés

Recept és fotó: Gézsi Andrásné - Máger József: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve (Springmed kiadó) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss