Elkészítés: 1. A rostélyosokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, felengedjük a borral és a levessel, majd addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, a folyadékot pótolhatjuk.
2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A vajas galuskához vizet forralunk egy nagyobb lábosban. Simára keverjük a lisztet a tojással, a vajjal és megsózzuk. A masszát óvatosan a vízbe szaggatjuk, a nagyságtól függően 3-5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Próba! A maradék 2 evőkanál vajat felolvasztjuk, és átforgatjuk rajta a galuskákat.
4. Ha a hús megpuhult, a levébe keverjük a mustárt, a tejfölt, és citromlével, ecettel, cukorral ízesítjük. Sűrűre forraljuk.
5. Tálaláskor tányérra halmozzuk a húst és a zöldségeket, meglocsoljuk a mártással. A galuskákkal körítjük, tejfölt kínálunk mellé.