Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esküvői csokoládétorta

120 perc
bonyolult
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor (jó minőségű, átszitált)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3-4 cl aromás alkohol (rum, konyak vagy whisky)
  • 30 dkg vaj
  • A burkoláshoz:
  • fondant vagy marcipán

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor 3/2-ával, a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral selymes, könnyű habbá felverjük. A sárgás habot egy kevés fehér habbal elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék fehér habot, és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.

2.

A tortaforma aljába beleszabjuk a sütőpapírt, és a kész masszát belesimítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük.

3.

A krémhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a tojásokat, és folyamatos keverés mellett, vízfürdő felett, sűrűre főzzük (65-70 fokos hőmérsékletig lehet felengedni). Amikor eléri a sűrű állagát, levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Időnként megkeverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk az alkoholt és jól kikeverjük.

4.

Amikor a krém és a piskóta is hideg, a vajat robotgéppel könnyű, habosra verjük, és az alapkrémet kanalanként hozzáadva kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk vízszintesen, majd a krémet 3 részre osztjuk. A sorrend: piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

5.

A marcipánt vagy fondant-t kinyújtjuk és a tortát burkoljuk vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss