Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiszivárgott II. Erzsébet kedvenc csokis sütijének receptje, ezt ki kell próbálnod!

default user icon
MME
II. Erzsébet királynő a korához képest remek formában van, ezért sokan felteszik maguknak a kérdést: vajon mi a titka? Nos, az biztos nem, hogy megvonja magától a cukrot és a finomságokat, hiszen köztudottan édesszájú. Egykori szakácsa, Darryn McGrady meg is osztotta a különleges süteményreceptjét. Külön jó hír, hogy sütés nélkül elkészíthető, így a kezdő konyhatündérek is kipróbálhatják!

II. Erzsébet étrendjét sokan megirigyelhetnénk, hiszen karácsonykor például a családot homárral és whiskyvel kényeztetik, no de mi a helyzet az átlagos hétköznapokkal? Nos, mivel a királynő nagyon édesszájú, a Buckingham-palota szorgos szakácsainak ki kellett találniuk egy olyan süteményt, ami után Erzsébet mind a tíz ujját megnyalja.

Ez sikerült is, a királyi konyha titkaiba pedig az egykori séf, Darryn McGrady avatta be a korgó gyomrú nagyérdeműt. Lássuk, mit is kell tudni erről a bizonyos csodasütiről, amit a királynő még a legközelebbi családtagjaival sem oszt meg, egymaga majszolja el az egészet!

Tiffin, a kekszes-csokis csoda

A tiffin önmagában egy sütés nélkül készülő, kekszes angol csokicsoda, a szó egyébként angol/indiai eredetű. Tulajdonképpen az Erzsébet által preferált desszert is a tiffinek családjába tartozik, de hát egy 70 éve regnáló uralkodónőt nem olyan fából faragtak, hogy hagyományos módon fogyasszon el egy süteményt.

Ne is húzzuk tovább az időt, íme a recept!

Hozzávalók:

25 dkg vajas keksz
12 dkg vaj
12 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé
1 db tojás
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez

A mázhoz:
25 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott étcsokit. Belekeverjük a tojást, majd a kekszdarabokat. A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben tároljuk.

3. A mázhoz a többi csokit felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, majd egyenletesen leönjük a megolvasztott csokival. Megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk. 



A csokicsoda elfogyasztását mindenképp egy csésze teával ajánljuk, hiszen a királynő is így szokta.

Olvass még több cikket II. Erzsébet királynőről:

Ezek is érdekelhetnek

Friss