hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Késsel-villával eszi a banánt!? Erzsébet királynő legfurább étkezési szokásai

default user icon
MME
Erzsébet királynőről köztudott, hogy az egyszerű, hagyományos brit konyháért teljesen odavan. De mint mindenkinek, neki is megvannak a sajátos étkezési szokásai - most összegyűjtöttük a legfurcsábbakat.

A fokhagymát kitiltotta a palotából

Darren McGrady, a Buckingham palota egykori séfje korábban adott nyilatkozatában elárulta, hogy van olyan alapanyag, amit egyszerűen tilos használni a konyhában: a fokhagyma. „Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szereti. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket” - mesélte McGardy. Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. Erzsébetet ugyanis úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, nehogy egy váratlan találkozón fokhagymaszagú legyen a lehellete.

Utálja a kenyér héját

A királynő egyik nagy kedvence állítólag a tonhalas-majonézes szendvics sok-sok uborkával. Azonban a kenyér héját nem nagyon kedveli, ezért a szendvicseit a királyi személyzet legtöbbször héj nélkül szolgálja fel.

Késsel és villával eszi a banánt

Hogy ne nézzék őt „majomnak”, a királynő csakis késsel-villával hajlandó banánt enni. Késsel levágja a gyümölcs alját és a tetejét, majd karikákra vágja, és villával elfogyasztja.

Műanyag edényből eszi a gyümölcsöket

Az nem meglepő, hogy Erzsébet királynő odavan a friss gyümölcsökért, az viszont már annál inkább, hogy miben tálalják neki. „Az emberek azt gondolnák, a királynő mindig arany tányérokból, arany evőeszközökkel eszik. Ez néha tényleg így van, de például Balmoralban egy sárga Tupperware dobozból falatozta a gyümölcsöket” - mesélte McGrady a brit Marie Claire-nek.

Kedvenc tortáját az utazásaira is magával viszi

McGrady a Huffington Postnak az is elárulta, hogy a királynő nagy kedvence a csokis torta, amiből szinte naponta elfogyaszt egy keveset. „Átalában vonattal utaztam Londonból a Windsori kastélyba, a félig megevett torta pedig jó párszor az ölemben pihent.”

EZEK ERZSÉBET KIRÁLYNŐ KEDVENC ÉTELEI>>> 

MEGLEPŐ! EZEKET AZ ÉTELEKET SOHA NEM ENNÉ MEG II. ERZSÉBET>>> 

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek