Melyik gluténmentes tésztával próbálkozzak, ha bolognait szeretnék főzni? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Kedves Tünde! Melyik gluténmentes tésztával próbálkozzak, ha bolognait szeretnék főzni?

Most már igen széles választékban kapható gluténmentes tészta a boltokban. A bolti tészták közül próbálja ki a kölestésztát, rizstésztát és hajdinatésztát.

A gm tészták intenzívebb ízűek és hamarabb is kiszáradhatnak. A tészta főzésekor ezért vegyük figyelembe az alábbiakat:

- mindig annyi tésztát főzzünk ki, amennyit el is fogyasztunk, ha mégis marad, akkor lefedve tároljuk.

- a sós főzővízbe szórjunk oregánót vagy bazsalikomot.

- a bolognai mártásunkat fűszerezzük intenzívebben és készítsük hígabbra.

- tésztától függően a főzési idő eltérő lehet, ezért érdemes többször kivenni egy-egy darabot és megkóstolni.

 

EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI >>>

TÉLI ENERGIAGOLYÓ SÜTÉS NÉLKÜL - EBBŐL AZ ÉRZÉKENYEK ÉS A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>>

ÍGY KÉSZÍTSD EL KEDVENC SÜTEMÉNYEDET GLUTÉNMENTESEN >>>

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.