Elkészítés: A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalappá, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap.
Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.
Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre