Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Érsek szelet

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • fél kis üveg ribizlilekvár
  • 1 tojás a tészta kenéshez

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.

Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalappá, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap.
Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.

Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss