Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a harmadik hullám: 6 dolog, amire nagyon figyelj, ha vásárolni indulsz

default user icon
MME
Egymás egészségének megőrzése érdekében tartsuk be a lenti ajánlásokat. Legyünk tekintettel embertársainkra ebben a nehéz időszakban is, hiszen számos kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat és másokat is, amikor vásárolni indulunk koronavírus-járvány idején.

A koronavírus-járvány megállításán dolgozik gyakorlatilag az egész világ. A harmadik hullám berobbanásával még fontosabbá vált a kézmosás- és fertőtlenítés, az üdvözlési szokások megváltoztatása, a tömegek kerülése és a szájmaszk használata, hiszen az oltáson túl ezek lehetnek azok a kulcsfontosságú elemek, melyekkel megelőzhetjük a fertőzést. Éppen ezért, ha például egy olyan alapvető dolog elvégzésére készülünk ebben az extrém időszakban, mint a bevásárlás, az alábbi útmutatásoknak mindenképpen tegyünk eleget a mi és embertársaink biztonsága érdekében. 

1. Egyedül vásároljunk

Lehetőség szerint ne a családdal vagy barátokkal, hanem egyedül intézzük a vásárlást, ezzel is segítve azt, hogy áruházainkban ne alakuljon ki tömeg. Segítsük idős családtagjaikat, ismerőseiket, szomszédiakat, és vásároljunk be nekik.

2. Lehetőleg bankkártyával fizessünk

Azon túl, hogy gyorsabb a kártyás fizetés az üzletekben, még higiénikusabb, és kényelmesebb is. Vannak okostelefonok, melyek a kártyánkkal való szinkronizálás után fizetésre is alkalmasak lesznek. 

3. Tartsunk más vásárlóktól legalább 1,5 méter távolságot 

A polcok előtti válogatáskor vagy a pénztár előtti sorban álláskor tartsunk biztonságos távolságot más személyektől. Több szupermarket segítségképpen a pénztáraknál olyan leragasztott sávokat helyezett el, melyek az ajánlott távolság betartására késztetnek.

4. Ügyeljünk a higiéniai ajánlások betartására

Köhögés vagy tüsszentés esetén takarjuk el szájukat és orrukat könyökükkel, vagy papírzsebkendővel még akkor is, ha maszkot viselünk. Használjuk az üzletbe való belépésnél a bejáratoknál elhelyezett állványra szerelt kézfertőtlenítőket. Ha betegnek érzed magad, akkor maradj otthon! Ez ne legyen kérdés és konzultálj telefonon orvosoddal a további tennivalókról.   

5. Legyünk türelmesek 

Az üzletek munkatársai mindent megtesznek, hogy a különféle termékek rendelkezésre álljanak, ezért türelemmel támogassák őket is feladatuk ellátásában. Nekik sem egyszerű ez az időszak. 

6. Vásároljunk háztartási mennyiségben

Csak olyan mennyiséget vásároljunk a szükséges termékekből, amennyire nekünk, vagy családunknak valóban szüksége van. Gondoljunk más vásárlókra is, hogy mindenkinek jusson.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss