Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erre jó, ha figyelsz! Ilyen egészségügyi problémáid lehetnek a csillagjegyed szerint

default user icon
MME
A születésünkkor jellemző bolygóállások nem csak a személyiségünket határozzák meg, befolyásolják a közérzetünket is. A csillagjegyed megmutatja, hogy mely szerveid érzékenyebbek, és mely testrészeid érinthetik leginkább a betegségek.

Kos 03. 21. – 04. 20.

Hasznodra válnak az aktív sportok, mint a futás vagy a síelés. A rendszeres testmozgásra szükséged van, de hajlamos vagy túlhajtani magad. Ezért, ha nem szakítasz tudatosan időt a feltöltődésre, egy betegség fog ágyba parancsolni! Segíthet a relaxálásban a Kleopátra-fürdő: a meleg vízhez adj 1 l zsíros tejet és 1 csésze mézet, majd merülj el a habokban 10 percre.

Bika 04. 21. – 05. 20.

Két lábbal a földön álló emberként sok mindent „elraktározol”, ezért ajánlatos rendszeresen tehermentesítened a szervezeted, például böjtöléssel. Szüksége is lesz erre, mert veseproblémák, illetve az alhasi szervek megbetegedései jelentkezhetnek. Ha gyakran érzed fáradtnak a lábaid, próbáld ki a váltott vizes zuhanyt: amikor már jól átmelegedtek a víz alatt, folyass rájuk hideg vizet, majd a karjaidra, aztán az arcodra, végül a törzsedre is. Utána alaposan törölközz meg, hogy jól felmelegedj. 

Ikrek 05. 21. – 06. 21.

A tüdő és az idegrendszer a két gyenge pontod. Egy kiadós gyalogtúrával a légzőszerved és a fejed is kiszellőztetheted! Örökmozgóként gyakran megfeledkezel a pihenésről. Mivel hajlamos lehetsz a bánatevésre, érdemes ügyelned rá, milyen ételekkel töltöd fel a hűtődet. A fokozott stresszre emésztési panaszokkal reagálhatsz. Kérj segítséget táplálkozási szakembertől, akitől megtanulhatod, hogyan add meg testednek a szükséges energiát!

Rák 06. 22. – 07. 22.

Egészséged megőrzése érdekében fordíts több időt a testedzésre! Ha elhanyagolod ezt a területet, szív- és érrendszeri problémákra számíthatsz, a vérnyomásod pedig magasabb lehet az ideálisnál. Heti egy-két alkalommal akkor is ellenőrizd, ha amúgy teljesen tünetmentes vagy! A pozitív gondolkodás erejét se becsüld le: mindennap lazíts, meditálj 15 percet.

Oroszlán 07. 23. – 08. 22.

Energikusnak és jókedvűnek érzed magad, de túlbecsülheted a fizikai terhelhetőséged. Hajlamos lehetsz a gerincpanaszokra, ezért mindig ügyelj a testtartásodra, mobilozás, illetve a számítógép előtt való munka közben is. Reggel néhány hátizomgyakorlat, és máris könnyebben indul a nap!

Szűz 08. 23. – 09. 22.

Mivel munkamániás vagy, csak ritkán engeded meg magának azt a luxust, hogy önmagadra figyelj. Pedig szükséged lenne rá! Mit szólnál például egy citromfüves fürdőhöz? A gyógynövények amúgy is jó hatással vannak a szervezetedre, alkalmazz hát belőlük minél többet gyógyteák formájában is! A kozmetikumok közül is inkább a természetes alapanyagokból készülteket részesítsd előnyben.

Mérleg 09. 23. – 10. 22.

Rajongsz a wellnessért, imádsz a testápolással foglalatoskodni. Egyik gyenge pontod a vese: a salakanyagok gyorsabb kiürüléséhez naponta fogyassz el legalább 2 l folyadékot. A Bach-virágterápia, ami az ember belső egyensúlyát próbálja visszaállítani, pozitívan hat majd rád.

Skorpió 10. 23. – 11. 22.

Nagyon szereted a meleget: a szaunázás és a gőzfürdőzés nyugalommal tölt el. Mivel hajlamos vagy a megfázásra, télen érdemes rendszeresen inhalálnod. Adj egy tál forró vízhez 1 ek szárított kamillavirágzatot, boríts a fejedre egy törölközőt, és lélegezd be a gőzt. A hideg évszakban sem szabad ellustulnod, mert a kilókat, amik idén felszaladnak rád, később nehezen adod majd le!

Nyilas 11. 23. – 12. 21.

Kényeztesd a tested: egy iszapfürdő vagy egy kellemes masszázs ellazítja igénybe vett izmaid, és a lelked is lecsendesíti. Sok időt töltesz a szabadban, emiatt télen is ügyelj a fényvédelemre. A táplálkozásod egyensúlyban tartása, a gyomra egészségének megőrzése álljon a fókuszban. Főzz minél többször friss alapanyagokból vitamindús ételeket!

Bak 12. 22. – 01. 20.

Elsősorban a csontjaid épségével kell törődnöd, illetve a bőröddel és a fogaiddal lehetnek problémák. Amennyiben ülőmunkát végzel, nagyobb az esélye az ízületi panaszok jelentkezésének. Most különösen érdemes magas kalciumtartalmú élelmiszereket fogyasztanod! Hajlamos vagy keveset inni, pedig szükséged lenne a folyadékpótlásra, ha szeretnéd elkerülni, hogy az anyagcseréd lelassuljon. Ha még dohányzol id, itt az ideje leszokni róla!

Vízöntő 01. 21. – 02. 18.

A boka, a vádli és a vegetatív idegrendszer egészségének megőrzése a fő feladat. Nem csoda, hogy kedveled a reflexológiát és az akupunktúrát. A gyomrodra is vigyáznod kell, pontosabban kerülnöd kell a túlevést, különben szép lassan tekintélyes úszógumit növeszthetsz. Mindig öltözz jó melegen, mert most a szokásosnál is könnyebben felfázhatsz.

Halak 02. 19. – 03. 20.

Az asztrológusok szerint a jegy szülötte folyamatosan meg akar kapaszkodni valamiben a földön, emiatt van az, hogy a lába fokozottan érzékeny. Számukra ajánlott a nyirokmasszázs, így nagyobb mértékben vagy gyorsabban ürülhetnek ki a salakanyagok. Nyugtató hatású gyógyteák, például orbáncfűtea fogyasztásával újra helyre állhat a lelki egyensúly.

Melyik testrész hova tartozik?

  • Kos - Fej (fül, orr, szem, agy, koponya, homlok)
  • Bika - Nyak (torok, mandula, hangszálak, gége)
  • Ikrek - Váll és kar (valamint a lábszár elülső és a tüdő felső része)
  • Rák - A mellkas elülső része (plusz a tüdő alsó része és a gyomor)
  • Oroszlán - A mellkas hátulsó része (gerinc, szív, szívtájék)
  • Szűz - A törzs elülső része (has, vékonybél)
  • Mérleg - A törzs hátulsó része (vesemedence és vesék)
  • Skorpió - Az alhas egyes részei (például reprodukciós szervek, végbél)
  • Nyilas - Máj, bélbolyhok, comb
  • Bak - Térd
  • Vízöntő - Vádli és a boka
  • Halak - Lábfej

Ajánljuk még: 

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCSOT ÉS DIÉTATIPPET TTALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN - KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>> 

 

5 EGYSZERŰ TIPP, HOGY EGÉSZSÉGESEBB LEGYEN AZ ÚJ ÉV >>>

 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA RENDSZERESEN ESZEL HAGYMÁT! >>> 

 

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI LERÖVIDÍTHETI AZ ÉLETEDET >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss