Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással

60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.

A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.

Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel. Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.

Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.

Ezek is érdekelhetnek