Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül az eredeti tiramisu: krémes és ízes, ahogy az olaszok szeretik!

default user icon
MME
Rengeteg tiramisureceptet ismerünk, gyakorlatilag minden háziasszonynak van egy bombabiztos, amit szívesen készít. Ha te még nem találtad meg az igazit, ne keress tovább: íme, a eredeti, autentikus recept, amivel garantált a sikered!

A tiramisu (tiramisù) kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy dobj fel! Ezzel valószínűleg az olaszok méltán világhírű desszertjében lévő kávé és kakaópor koffeintartalmára utaltak, amikor elnevezték ezt a mennyeien könnyű krémes, kávés édességet.

Ismered a tiramisu legendáját?

A tiramisu eredetéről többéle legenda is létezik: az egyik szerint a ma ismert sütemény elődjét még valamikor a XVII. században alkották meg sienai cukrászok. Egy másik történet szerint az első tiramisut egy trevisói bordélyházban állították össze, ahol azért kínálták meg a vendégeket ezzel az afrodiziákumnak minősülő desszerttel, hogy amikor az urak hazatérnek a feleségükhöz a bordélyházban történt látogatás után, továbbra is megfelelően "formában legyenek"… És végül van egy harmadik elmélet is, amely szerint az első tiramisut egy Roberto Linguanotto nevű cukrász alkotta meg valójában teljesen véletlenül, amikor vaníliás fagyit próbált készíteni, de abból valami egészen más lett végül. Vélhetően ez utóbbi állhat a legközelebb az igazsághoz.

De mindegy is, kinek és minek köszönhetjük a tiramisut, amit nem lehet nem szeretni. A sütemény receptje alkoholt nem tartalmaz (ahogyan természetesen az eredeti olasz sem), így gyerekek is bátran fogyaszthatják!

A tiramisu hozzávalói:

  • 6 db tojás (L-es méretű)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 7 dl hideg feketekávé
  • 5 dkg kakaópor

Nézd meg videón lépésről lépésre, hogyan készül az eredeti tiramisu

Ezek is érdekelhetnek