Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az eredeti szegedi halászlé (szögedi)

MME MME
4 5/5
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat kifilézzük, és a csontokból, fejekből a félfőre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel felöntjük és legalább 2 – 2,5 órán keresztül főzzük.
  2. A megmaradt halfiléket beirdaljuk, felkockázzuk, megszórjuk kevés sóval és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
  3. Ha az alaplevünk elkészült, akkor átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
  4. Ha megvagyunk az alaplével akkor felforraljuk és belerakjuk a már előkészített halkockákat, Ezt követően 10 percig főzzük. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most hozzáadjuk, még 10 percig főzzük. Kóstolás után újra ízesítjük, ha szükséges.
  5. Hegyes erős paprikát vagy csípős tört paprikát és friss kenyeret vagy kalácsot tálalunk hozzá.

AZ EREDETI HALÁSZLÉ RECEPT >>> 

PIKÁNS HALÁSZLÉ >>> 

Ezek is érdekelhetnek