A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A kakaós tésztához a cukrot a puha vajjal és a tojássárgákkal kihabosítjuk kézi robotgép segítségével.
Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A cukros-vajas tojáshabhoz felváltva adagoljuk a tejet, és a kakaós lisztet. A masszát az előkészített tepsibe terítjük, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a baracklekvárral.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a habot rásimítjuk a lekváros kakaós piskóta tetejére, és szépen simára egyengetjük.
A csokimázhoz a cukrot, a tejet, a kakaóport lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor teljesen elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.
A kakaós mázzal bevonjuk a tojáshabos sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd kockákra vágjuk és tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EREDETI NÉGERKOCKA