hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatlapos sütemény

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
  2. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben.
  3. A lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral, majd morzsoljuk össze a zsírral és a vajjal.
  4. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást tejes szalalkalit, és még annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  5. Osszuk a tésztát hat egyenlő súlyú adagra, majd egyenként nyújtsuk ki őket 2-3 mm vastagságú lapokra.
  6. A tésztalapokat süssük az előmelegített sütőben addig míg a szélük barnulni kezd. Ekkor még kicsit puha a teteje, de nem szabad tovább sütni. Hűlés közben meg fog szilárdulni.
  7. A krémhez a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a lisztet is és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsünk hozzá 2 dl tejet és ezzel is keverjük egyneművé.
  8. Egy lábasba szitáljuk bele a kakaóport, adjuk hozzá a többi cukrot és a vaníliás cukrot, a maradék tejet, és addig melegítsük, míg a cukor elolvad.
  9. Vegyük le a kakaós tejet a tűzről, pár kanállal adjunk hozzá belőle a tojásos masszához (hőkiegyenlítés), majd az egész tojásos keveréket öntsük vissza a lábasban lévő kakaós, cukros tejhez. Tegyük vissza a tűzre, és fűzzük sűrű pudingszerű krémmé.
  10. Ekkor vegyük le a tűzről és még forrón keverjük el benne a vajat.
  11. Hagyjuk a krémet kissé kihűlni, hogy kenhető állagú legyen, majd még langyosan töltsük be vele a tésztalapokat.
  12. Takarjuk le egy sütőpapírral és tegyünk a tetejére egy könnyű vágódeszkát, hogy szép egyenesre súlyozzuk.
  13. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben, így a lapok felpuhulnak a krémtől, és másnap szépen tudjuk szeletelni.

Nézd meg videón is, hogyan készül a hatlapos sütemény:

Ezek is érdekelhetnek

Friss