Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt

MME MME
105 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Szétbontjuk a csirkét, feldaraboljuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk a szalonnával együtt. 
  3. Egy nagyobb edényben megpirítjuk a szalonnát, utána pedig részenként a csirkét is erősősebb tűzön. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a darabokat az edényből, csak a szalonnát hagyjuk benne.
  4. A szalonna mellett megdinszteljük a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és köménnyel, majd erős tűzön tovább pároljuk.
  5. Ha kezdenek a zöldségek szétfőni, újra megsózzuk, megborsozzuk, és a háromféle paprika is belekerül. Visszahelyezzük az edénybe a megpirított csirkedarabokat, aztán felengedjük egy kevés vizzel. Felforraljuk, aztán közepes lángon, félig lefedett tetővel pároljuk. Az időnként elfőtt folyadékot pótoljuk!  
  6. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a fokhagymát. Nagyjából 10 perc főzés után elzárjuk a gázt, egy picit állni hagyjuk fedő alatt, majd végül nokedlivel tálaljuk. 

Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti csirkepörkölt, és hogyan kell a csirkét felbontani:

Ezek is érdekelhetnek

Friss