1. A karamellhez a cukrot magasfalú edénybe tesszük és alacsony lángon világosbarnára pirítjuk, majd ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt amitől megfog keményedni de folyamatos keverés mellett majd felolvad.
Addig keverjük amíg sima állagú és sűrű nem lesz. Ekkor belekeverjük a vajat, simára keverjük és felhasználásig hűtőben pihentetjük.
2. Egy 30 cm-es kapcsos formát kibélelünk, majd a morzsásra tört kekszhez hozzáöntöm az olvasztott vajat, összegyúrom és a forma alján elengyengetem, tűvel megszurkálom majd előmelegített sütőben 180 fokon sütöm.
Ezután a tésztát a formában hagyva hagyom kihűlni.
3. A sajttorta összes hozzávalóját kézi habverővel összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagoljuk, és egy ujjnyi vízzel feltöltött tepsibe állítjuk.
4. 180 °C-on kb 90-120 perc alatt készre sütjük. Akkor jó a sajttortánk, ha a tetejét nézve körbe már megszilárdult, de a közepe még remegős. Ekkor kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd 8 órán át a tortaformában hagyva hagyjuk a hűtőben dermedni.
5. Miután a torta megdermedt, a kissé felmelegített karamellel leöntjük és kedvünk szerint akár felvert habtejszínnel és apróra tört grillázzsal is díszíthetjük.