Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdész szelet (gombás karaj)

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtiszított karajt 1 cm-es szeletekre vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd félretesszük.
  2. A hagymát kockára, a szalonnát kisebb csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk, és mindet megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és néhány percig pároljuk. Megfűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, pirospaprikával, sóval és borssal, majd beleteszünk 2 evőkanál lisztet, és felöntjük 3-4 dl vízzel. Beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt 30-40 perc alatt készre pároljuk.
  3. Ízlés szerint rizzsel, bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Megjegyzés

Ha valakit szeretnétek a hasán keresztül megfogni, akkor ezzel a recepttel biztosan a szívébe zár titeket a kedves kóstoló! :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss