Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi töltött káposzta egyszerűen

120 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 ek rizs
  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 fej savanyú káposzta
  • bors
  • füstölt oldalas vagy csülök

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük párolni, majd hozzáöntjük a rizst, amit közepes keménységűre párolunk, majd félretesszük hűlni.
  2. A daralt húst összegyúrjuk a sóval, borssal, a kihűlt rizzsel és megtöltjük vele a káposzta leveleket. A megmaradt leveleket vékonyra csíkokra vágjuk.
  3. Egy edény aljára kevés olajat öntünk. Szétterítjük rajta a szálasra vágott káposztát. Ezután rárakjuk a töltelékeket körbe egymás mellé. A közepébe rakjuk a füstölt húst, vagy a csülköt. A tetejére megint szálasra vágott káposztát rakunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amíg felforr, addig nagy lángon főzzük, majd utána takarékra tesszük a lángot és kb 3-4 órán át főzzük.

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss