Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi tokány puliszkával

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tokányhoz:
  • 80 dkg marhahús
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg zöldpaprika
  • majoránna
  • bors
  • 2 szál kakukkfű
  • 0,5 dl fehérbor
  • 5 dkg paradicsompüré
  • A puliszkához:
  • 5 dl víz
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • sertészsír

Elkészítés

  1. A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. A szintén vékony csíkokra felvágott szalonnát zsírban megpirítjuk, majd a zsírját lábasba szűrjük, a szalonnát pedig félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsírban, hozzáadjuk a marhahúst, az összezúzott fokhagymát, a kockára vágott zöldpaprikát, majoránnát, borsot, kakukkfüvet, megsózzuk, elkeverjük, és fedővel letakarva zsírjára pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a szalinnát, a fehérbort, kevés vizet, a paradicsompürét, és többszöri keverés mellett, fedő alatt rövid lére pároljuk.
  3. A puliszkához a vizet felforraljuk, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és fakanállal vagy habverővel jól elkeverjük, nehogy csomós legyen. Ezután a tűzhelyen lassan főzzük kb. 15 percig, végül hozzákeverjük a vajat. Tálaláskor meleg zsírba mártott kanállal adagoljuk a tokány mellé.

MEZŐHEGYESI CSIKÓS TOKÁNY>>> 

HENTESTOKÁNY EGYSZERŰEN>>> 

FEHÉRBOROS CSIRKETOKÁNY>>> 

Megjegyzés

Hunya Katalin receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss