Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi tárkonyos bableves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, a füstölt húst megmossuk. Feltesszük főni a füstölt húst a babbal, amikor félig megpuhult hozzáadjuk a darabokra vágott zöldséget, hagymát. Sózzuk, de csak óvatosan a füstölt hús miatt.
  2. Amikor megfőtt minden, egy serpenyőben rántást készítünk, az olajhoz hozzáadjuk a lisztet és pirítjuk, majd rátesszük a piros paprikát, gyorsan összekeverjük és felengedjük hideg vízzel, a paradicsomlével és kavargatjuk. Amikor felforr beleöntjük a levesünkbe.
  3. A végén hozzáadjuk a felaprított tárkonyt, és a tárkony ecetet, a petrezselyemet, ezzel 2-3 percig főzzük. Tálaláskor lehet tejföllel és lila hagymával kínáljuk.

MÉG TÖBB ISTENI TÁKONYOS RECEPT >>> 

13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss