Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi tarka paszulygulyás füstölt csülökkel

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paszulyt és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a paszuly, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, a füstölt csülköt kivesszük, apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbem, és tovább főzzük.

Amikor majdnem megpuhult a paszuly meg a zöldségfélék, ekkor kezdjük fűszerezni. Először ételízesítőt teszünk bele ízlés szerint, majd az apróra vágott tárkonyt és a fél liter paradicsomlét, 1 kiskanál cukrot. Ezután krémesebb rántást készítünk, beeántjuk a levest, és még 2-3 percig főzzük.

Lehet csipetke tésztával gazdagítani. Tálaláskor bőven teszünk bele tejfölt, lilahagymát adunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek