Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi savanyú vetrece

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A húst tokányszerű csíkokra, a szalonnát vékonyabbakra vágtam. A szalonnát zsírjára pirítottam, majd kivettem a bográcsból. Fazékban is elkészíthető!

A forró zsírban enyhén megpörköltem a felcsíkozott húst, majd az apróra vágott kicsit megsózott hagymát elterítettem a húson. Az apróra vágott fokhagyma, a nagyon felaprózott paradicsom, kevés só, őrölt bors, őrölt pirospaprika került a bográcsba ezek után, valamint 2 dl bor.

Jól elkevertem, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el egészen. Időnként megforgattam, vigyázva, hogy ne égjen le, majd mikor felgyöngyözött néhány babérlevél is került az edénybe.

Időnként megforgattam az edényt, majd később meg is kavartam. Mikor a lé elfőtt pótoltam. Kevés mustár, és citromlé került hozzá. Fél citrom héját is belereszeltem. Amikor majdnem készre főtt elkevertem a főzőlével csomómentesre eldolgozott tejföllel, és újra felforraltam.

Megjegyzés

Tokányjellegű erdélyi étel a savanyú vetrece. Többféle körettel, de köret nélkül is fogyasztják. Legismertebb köretei a puliszka, a tarhonya, a galuska, de főtt tésztával is asztalra teszik.

A megadott mennyiségeknél lényegesen többől készült, de ez a kisebb adag vetrece elkészülhet fazékban is. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss