Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi kőttes palacsinta juhsajttal

75 perc
mester
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit közepesen meleg helyen tartjuk, a készítés előtt, legalább fél óráig. Ezután a lisztet tálba szitáljuk, jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd letakarva meleg helyre tesszük, és fél órán át hagyjuk megkelni. 
  2. Amikor a tészta megdagadt, 1-2 evőkanálnyi mennyiséget szaggatunk ki belőle, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a közepére reszelt sajtot és aprított zöldhagymát szórunk. A tészta széleit ráhajtjuk, gombóccá formázzuk, és ismét kinyújtjuk.
  3.  Forró, bő olajban egyenként aranysárgára sütjük a palacsintákat, majd lecsepegtetjük. Tejföllel vagy sajttal kínáljuk.

Megjegyzés

Juhsajt helyett félzsíros tehéntúró, füstölt sajt és tejföl keveréke is használható a tészta állagának megtartása érdekében. Ízlés szerint bármivel készíthetjük, pl. a kapor-kaporvirág, olajban eltett aszalt paradicsom, vagy egy zöld fűszeres töltelék is illik hozzá.
Édes változatban, gyümölccsel is készíthetjük.
Főételként, tízóraira, tea mellé fogyasztható. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss