Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi Raffaello szelet

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kókuszos tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 teáskanál citromlé
  • A diós-kakaós tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • csokoládéforgács ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes, kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
Szilikonos papírt teszünk a sütőtepsibe, belesimítjuk a kókuszos tésztát. 180 fokos sütőben 15 percig légkeverésesre állítva sütjük. 23x32-es tepsit használtam.

Közben elkészítjük a diós-kakaós tésztát is ugyanúgy, mint a kókuszosat. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ennek sem kell sok idő, kb. 15 perc.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, belekeverjük a vajat hozzá, majd fokozatosan a gép csodálatos sima krémmé dolgozza.

A krém 2/3 részét a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk, vagy villával diszítéseket ejtünk a tetejére. Hűtőbe tesszük dermedni, másnap szeletelhetjük kedvünkre.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Gyűjtő révén sokféle süteményt ki szertnék próbálni, mert kíváncsivá tesz, milyen, ha elkészül. Ez is közéjük tartozik. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek