Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi Raffaello csokis krémmel

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A fehér tésztához:
  • 5 db tojás (fehérje)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 db citrom leve
  • A barna tésztához:
  • 5 db tojás (fehérje)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 db tojás (sárgája)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A díszítéshez :
  • 15 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Az erdélyi Raffaello fehér tésztájához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet és a citromlevet, és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A barna tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a fehéret, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral keverjük el. Ővatosan a habhoz keverjük, és ugyanúgy megsütjük.
  3. A csokis krémhez tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel és a csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint felhabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
  4. A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd rátesszük a kakaós tésztát, és lekenjük a maradék krémmel. Végül bevonjuk gőz felett felolvasztott csokoládéval.
  5. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel, majd egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Másnap kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss