Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi puliszka

MME MME
2 4/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és folyamatosan kevergetjük, hogy ne maradjon csomós. A szalonnát süssük üvegesre. Ha ez kész, akkor még forrón öntsünk egy ujjnyi réteget a kásából (főtt kukoricadara) egy tűzálló (átlátszó) tálba. Erre a rétegre reszeljünk egy vékonyabb réteg juhtúrót, majd szórjunk rá szalonnadarabkákat. Erre jöhet még egy réteg kása, majd a maradék juhtúró, és végül ismét szalonna. Ha vékonyabban tesszük a rétegeket, akkor akár 3 rétegű is lehet. Kihűlve, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Tej hiányában vízben is meg lehet főzni a búzadarát, de tejben finomabb, lágyabb íze van. Vigyázat, mert hamar megköt, és akkor már csak szeletelni lehet. Igazi erdélyi étek. Régebben ezt juhtúró nélkük főzték, kocka alakú edényben hűtötték, és kenyér helyett, vékony cérnával szeletelve fogyasztották mindenféle ételhez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss