Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi meggyes

MME MME
2 4.4/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg meggy
  • 15 dkg dió
  • 8 evőkanál cukor
  • 6,5 dkg margarin
  • rum
  • A mázhoz:
  • csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk. 1 kisütött lapot összetörünk, és összekeverjük a töltelék hozzávalóival. A töltelékkel bevonjuk az alsó lapot, ráfektetjük a felsőt, amelyet csokimázzal és kókuszreszelékkel vonunk be.

Megjegyzés

Erdélyben tanultam, emiatt kapta a nevét. A család nagyon szereti, gyors, olcsó sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss