Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi lucskos káposzta füstölt csülökkel

105 perc
mester
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A csülköt megfőzzük a borsikafüves, enyhén sós vízben egy egészben hagyott hagymával. (Óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt csülök már eleve sós.)
  2. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
  3. Visszatesszük a lébe a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, és tovább főzzük.
  4. Amikor már majdnem kész, rántást készítünk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük körülbelül 5 dl hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a káposztához.
  5. Végül az almaecetet is belekeverjük az ételbe. Hagyjuk még nagyjából 5 percig főni. Friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Gyerekkorom kedvenc levese. Anyukám sokszor készítette anno. Én egy kicsit módosítottam a receptet. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni. Jó étvágyat hozzá! - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss