Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi leveles almás

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A reszelt almát lecukrozzuk, fél óra múlva kézzel kicsavarjuk, fahéjjal ízesítjük.

10 dkg lisztet összegyúrunk 10 dkg lágyra melegített zsírral (a szobahőmérsékletnél valamivel melegebb, de nem olvasztott).

20 dkg lisztet csipetnyi sóval, 1 egész tojással, kb. 4 evőkanál tejföllel (amennyit felvesz) összegyúrunk, majd kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és megkenjük az egészet a lisztes zsírral. Több rétegben hajtogatjuk, kb. 20x20 cm formára. Lisztezett gyúródeszkán a sütőtepsi duplájára nyújtjuk, kettévágjuk.

Az egyik darabot a megkent tepsibe tesszük, rátesszük az almát egyenletes vastagságban, lefedjük a másik tésztadarabbal, megszurkáljuk (villával).

Közepes tűznél aranysárgára sütjük, még melegen megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss