Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleveskockát, majd hagyjuk főni.
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a tojást és a rizst. Gusztusos kis gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 1 óra).
Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk). Felforralás után tálalhatjuk is.