Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A kürtős kalácstól a puliszkáig: az erdélyi ízek nyomában

default user icon
MME
Puliszka, kürtős kalács és csorbaleves: ha megkóstolnád az autentikus változatukat, az őszi szünetben - irány Erdély!

Erdély Románia nyugati területe. Középkori várkastélyokat, építészeti műemlékek sokaságát, lenyűgöző tájakat és csodálatos falvakat találhatunk itt.

Székelyföld Erdély legjelentősebb magyarlakta vidéke. Turisztikai vonzerejét természeti szépsége mellett a székely kapuk és a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek jelentik.

A látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak itt, például csorbalevest , kukoricadarából készült puliszkát , tőtikét  vagy salátalevest - és ne feledkezzünk el a kürtős kalácsról sem, ami jellegzetes erdélyi specialitás, Székelyföld nemzeti süteménye, melyet a régi időkben esküvők, egyházi ünnepek, keresztelők alkalmából készítettek. 

Erdély nevezetességei közé tartozik többek között a parajdi sóbánya, ahol 120 méter mélyen játszótereket, kápolnát és kávézót is találnak a vendégek.

A Marosvásárhelytől 60 km-re lévő Korondon ősi hagyományai vannak a fazekasságnak, a település főutcája egy kiarakodóvásárra hasonlít, ahol mindenki vásárolhat ízlésének megfelelő kerámiát.

Aki Erdély szépséges tájait szeretné megcsodálni, mássza meg a Madarasi Hargitát, szálljon csónakba a Gyilkos-tónál, túrázzon a Békás-szorosban, és mártózzon meg a Szent Anna-tó kristálytiszta vizében. Erdély mindenki számára kínál valamit, arra késztetve az utazót, hogy újra és újra visszatérjen. 

ÍME A SAVANYÚ LEVESEK KIRÁLYA: 12 KIPRÓBÁLT ERDÉLYI CSORBA RECEPT! - VÁLOGATÁS >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss