Ha kis konyhád van, tudod, hogy meg kell becsülni minden helyet. A tűzhely fedőlap plusz munkafelületet biztosít, érdemes beszerezni. A Lidlben kapható Silvercrest® változat edzett üvegből készült, strapabíró, és nem mellesleg 2 darab mindössze 2999 forintba kerül.

Ha kevés a hely a konyhában, jöhet a tűzhely fedőlap
A magyar lakások jelentős részében a konyha bizony nem túl tágas, így a főzés előkészítése gyakran logisztikai bravúrnak számít. A tűzhely felülete ilyenkor még sokszor üresen áll, így adja magát az ötlet, hogy ezt a részt is bevonjuk a munkába. Egy fedőlappal könnyedén plusz helyet nyerünk: szeleteléshez, tálaláshoz vagy akár csak arra, hogy a hozzávalókat előkészítve legyen hova lepakolni.
Mutatós és ellenálló
A Silvercrest® tűzhely fedőlap edzett üvegből készül, ami nemcsak mutatós, hanem ellenálló is. Nem kell attól tartani, hogy az első vágással karcolásnyomok jelennek meg rajta, hiszen a felület karcolás- és vágásálló. A mérete is praktikus: darabonként nagyjából 52×30 centiméter, így a legtöbb szabványos tűzhelyet lefedi.
Nem csak fedőlapként használható
Érdekesség, hogy az ilyen fedőlapok nem kizárólag a főzőlap védelmére valók. Sokak szerint ideálisak tálcának is, de akár dekorációs elemként is megállják a helyüket. A konyhában persze a legnagyobb előnyük mégis az, hogy extra munkafelületet teremtenek ott, ahol elsőre úgy tűnik, már nincs hely.
A két darabos készlet 2999 forintért kapható, ami darabonként 1500 forintot jelent – nem túlzás azt mondani, hogy ennyiért egy konyhapultnyi helyet vásárolunk magunknak.
Praktikus tanácsok kis konyhához
- Ha kevés a szekrény, gondolkodj felfelé! Fali polcokkal, mágneses késtartóval vagy akasztókkal rengeteg helyet spórolhatsz. A gyakran használt eszközök mindig kéznél lesznek, a munkapult pedig üresen marad, amikor szükség van rá.
- Egy lehajtható asztal vagy kihúzható pult ideális kis konyhákban. Használat után pillanatok alatt eltűnik, így nem vesz el állandóan helyet.
- Kis alapterületnél a rend a legnagyobb barátod. Ha minden edénynek, fűszernek vagy evőeszköznek megvan a saját helye, sokkal könnyebben átlátható marad a konyha, és nem érzed zsúfoltnak.
- Egy vágódeszka, ami illeszkedik a mosogatóra, vagy egy edény, ami sütéshez és tálaláshoz is jó, aranyat ér kis konyhában. Így kevesebb eszközzel is ugyanannyit tudsz elérni.
(Kiemelt fotó: Shutterstock)






