Új védjegy segít a vásárlóknak eligazodni a sajtok világában: a Sajtszív logóval ellátott trappista sajtok nemcsak finomak, hanem hazai forrásból származnak, és garantált minőséget képviselnek. Mutatjuk, mire figyelj a boltok polcain ha trappista sajtot vásárolsz!

A trappista sajt évtizedek óta a magyar konyhák egyik alapdarabja – reggelire, szendvicsbe, rakott ételekbe egyaránt tökéletes választás. Most pedig egy országos kampány keretében új lendületet kap ez a klasszikus finomság: a Tej Terméktanács bemutatta a Sajtszív védjegyet, amely a magyar eredet és a megbízható minőség szimbóluma lesz a vásárlók számára. A kampány célja kettős: egyrészt szeretnék visszaadni a trappista sajt méltó helyét a magyar háztartásokban, másrészt könnyíteni a vásárlók dolgát, hogy egyszerűen felismerjék a valóban jó minőségű, hazai termékeket.

Trappista sajt: a  logó segít az eligazodásban
A Sajtszív védjegyet kizáróag a legjobb magyar sajtok kaphatják meg, érdemes a logóval ellátott trappista sajtokat keresni / Fotó: sajtsziv.hu

Mit jelent a Sajtszív védjegy?

A Sajtszív védjegy nemcsak egy új logó a csomagoláson: egyértelmű garancia is arra, hogy a sajt magyar tejből, helyi termelők és tejfeldolgozók munkájával készült.
Ha ilyen jelzéssel ellátott sajtot választunk, biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak finom, de megbízható minőségű terméket viszünk haza – ráadásul a magyar gazdaságot is támogatod minden egyes vásárlással. A védjegy tehát egyszerre szimbolizál hagyományt, szaktudást és hazai eredetet.

Országos kampány

A "Trappista sajt – mindig hozza a formáját!" szlogennel indított kampány országszerte elérhető lesz. A vásárlókat televíziós reklámok, online hirdetések, edukációs videók, közösségi médiás tartalmak és ismert influencerek is segítik abban, hogy megismerjék a Sajtszív védjegyet és annak jelentőségét. A kampány központi platformja a www.sajtsziv.hu oldal, ahol további információkat is találsz a programról és a védjeggyel ellátott termékekről.

Egyre több a tudatos vásárló

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelem irányul a tudatos vásárlásra: egyre többen keresik azokat a termékeket, amelyek nemcsak finomak, hanem a helyi gazdaságot is erősítik. A Tej Terméktanács reményei szerint a Sajtszív védjegy hozzájárul a magyar tejtermékek iránti bizalom növeléséhez, és segít visszaállítani a trappista sajt megérdemelt jó hírnevét.

Érdekességek a trappista sajtról

  • Eredetileg francia trappista szerzetesek készítették. A 19. században került Magyarországra, és napjainkban Magyarország legnépszerűbb sajtja.
  • Félkemény, rugalmas állagú, egyenletesen halványsárga színű sajt. Íze enyhén savanykás, tejes, visszafogott. Metszésfelületén egyenletes eloszlásban néhány apró, kerek, fényes erjedési lyuk látható.
  • Tehéntejből készül, a tejhez tejsavbaktériumokat és oltóenzimet adnak. Az alvadékot apróbb darabokra vágják sajthárfával, lassan keverik és enyhén melegítik.
    Az alvadékot hagyományosan kerek, néha téglalap alakú formákba helyezik. Több órán át préselik, hogy a maradék savó is eltávozhasson. A préselés után a sajt rugalmas, de tömör szerkezetű lesz.
  • A formázott sajtokat sós lében áztatják 8–24 órán keresztül. A sajt érlelése 10–14 °C-on történik, magas (80–85%) páratartalom mellett. Az érési idő 2–4 hét.
    Az érlelés során a sajthéj vékony és sima marad. A kész sajtokat viaszréteggel vagy műanyag bevonattal látják el, gyakran fóliába csomagolják.
  • Zsírtartalma 45 százalék.
  • Szendvicsekhez, melegszendvicsekhez, rakott ételekhez, rántva, pizzákhoz, tésztaételekhez.

Trappista sajtos receptek a Mindmegettén:

Recept
Egyszerű
Songoku bomba, a gyerekbarát töltött zsemle
45 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Rántott sajt párolt rizzsel
30 perc
2 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Sajtos-tejfölös rakott brokkoli
45 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Mátrai borzaska
40 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Sonkás-zöldséges rakott nokedli
45 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

 

(Kiemelt fotó: illusztráció, Shutterstock)








 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.