Pár hétig tart már csak a finom magyar alma, így juthatunk hozzá a zamatos gyümölcshöz


Tavasztól kezdve nyáron át a tél beköszöntéig tartanak a különféle szedd magad akciók az országban. Aki friss, hazai gyümölcsöt szeretne, annak résen kell lennie, ugyanis ha gyenge a termés, akkor pillanatok alatt elfogy a sárgabarack, a szilva, a meggy vagy épp a málna is. Az alma szerencsére jobb helyzetben van, de a boltok polcain így is kevés a hazai. Szerencsére a szedd magad alma akciókon bármennyit beszerezhetünk.

Habár a boltok polcain egész évben található alma, a magyar gyümölcs szezonja júliusban kezdődik és egészen novemberig elhúzódhat, azaz a tél beköszöntéig gyűjthető a zamatos hazai alma. Léteznek persze korai és téli fajták is, de a legnagyobb volumenben a nyár végétől október végéig terem és szedhető a magyar alma. Erre az időszakra, pontosabban kb. két hónapra időzítik a szedd magad alma akciót is a termelők, akiknél bárki maga leszedheti azt a mennyiséget, amit szeretne.

A szedd magad alma akcióban országszerte számtalan gyümölcsös részt vesz, és a legnépszerűbb fajták, az idared, a jonatán, a jonagold és a golden közül is válogathatunk, nem egyszer a boltinál is kedvezőbb áron. Az almaszedés azonban nemcsak azért jó, mert spórolhatunk vele, hanem mert kitűnő szabadtéri program, randiötletnek sem utolsó. A mozgás, a természetben, a friss, szabadlevegőn töltött idő amúgy is hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, így egy almaszedéssel több legyet is üthetünk egy csapással.
A Mindmegette stábja kocsikulcsot és kosarat ragadott és felkereste a Budapesttől alig háromnegyed órára található pomázi Dolina gyümölcsöst, ahol festői környezetben mi magunk szedhettük a hazai almát.
Az alma talán a legsokoldalúbb gyümölcsünk, hiszen mindenre is használható. A legkézenfekvőbb természetesen, hogy nyersen fogyasztjuk, akár csemegeként, akár a tízórai vagy uzsonna részeként, de sajtok, szalámik mellé is remekül passzol a kissé fanyar gyümölcs. Az almából készíthető többféle sütemény, például pite, rétes, krémes és muffin is, de remek ízű az almalekvár és az almabefőtt, a kompót, a chutney, az almakrémleves is.

A tepsiben, a krumplival együtt sütött sertéshús vagy csirkecomb mellé is tehetünk egy-két almát gerezdekre vágva, fenséges lesz a végeredmény. Az almás receptek száma tényleg végtelen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.