Ronny Joseph Lvovski, a kulináris világ fenegyereke, a TikTok-csatornáján és blogján osztotta meg azt a receptet, amely szerinte a sült krumpli ízét egészen új dimenzióba helyezi.
Ronny szerint erre a fontos alapanyagra van szükség ahhoz, hogy a burgonya mennyeien finom legyen:
A burgonyát kacsazsírban sütöm, amitől az étel íze sokkal gazdagabb lesz. De, ha éppen nincs otthon kacsazsírunk, akkor használhatunk bármilyen semleges ízű, magas hőmérsékletet jól tűrő olajat is, például avokádóolajat, marhafaggyút vagy ghít is.
A séf egy extra tippet is megosztott, amivel még ízletesebbé tehetjük az ételt: „Néha egy kevés sült fokhagymát és frissen aprított rozmaringot keverek a burgonyához a sütés végén – ettől sokkal finomabb lesz a köret.”
És, hogy mi a titka az igazán ropogós sült burgonyának? Ronny erre a kérdésre is megadja a választ: a szódabikarbóna.
Bár nem kötelező, de ha egy keveset adunk a főzővízhez, az lúgosabbá teszi a közeget, ami elősegíti, hogy a burgonya felülete elkezdjen lebomlani. Ettől lesz kívül olyan ellenállhatatlanul ropogós a sült burgonya.
A szódabikarbóna tehát nemcsak egy hétköznapi alapanyag – valódi titkos fegyver lehet a tökéletes sült krumpli elkészítésében. Amikor a főzővízhez adjuk, segít lebontani a burgonyában található pektint, így a sütés során a krumpli ropogósabbá válik, míg belül megőrzi puhaságát – írja a Mirror.
Ahogyan arról már korábbi cikkünkben írtunk, Nick Ocando séf szerint is a szódabikarbóna a titka az extrán ropogós sült burgonyának.
Csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem zsúfoljuk túl a tepsit, ezért ne halmozzuk egymásra a burgonyát, csak egy rétegben terítsük szét!
Forrás: Magyar Nemzet
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.