A HUNOR – Magyar Űrhajós Program és a Stühmer Kft. együttműködésének eredményeképpen a magyar csokoládé is eljuthat az űrbe, amikor Kapu Tibor, a HUNOR-program kutatóűrhajósa a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) utazik fel. A közös projekt még 2024 áprilisában kezdődött, amikor a Stühmer támogatóként csatlakozott a programhoz. Így már igazán elmondhatják, hogy a határ a csillagos ég.
A NASA jóváhagyásával a Stühmer Pillanat Korfu csokoládéja utazhat a Nemzetközi Űrállomásra Kapu Tibor kutatóűrhajós és Cserényi Gyula kutatóűrhajós-tartalékos csomagjában.
„A Stühmer márka alapértékei, a hagyomány, az innováció és a minőség tökéletesen egybecseng az űrkutatással, ezért talán nem is olyan meglepő ez az együttműködés. Nagyon örülünk ennek a történelmi pillanatnak” – írja a Facebook-oldalukon közzétett posztban a Stühmer.
Ahhoz, hogy a csokoládé részt vehessen az űrutazásban, hónapokon át tartó előkészületek kellettek, mivel a terméket különleges fejlesztési folyamatokkal kellett a világűr extrém körülményeivel összhangba hozni. A gyártó célja egyértelműen a mindenki által megszokott minőség biztosítása volt, úgy, hogy a csokoládé közben az űrutazás szigorú feltételeinek is megfeleljen. A kutatási folyamatok után kezdetét vehette a fejlesztés, aminek eredményeképpen létrejött az az édesség, ami nemcsak a csillagok közé repít, de maga is oda repülhet. A végső produktum kiindulási alapja a Korfu csokoládé volt, mert ez az a termék, amelynek mind összetétele, mind állaga ellenállhat a nyomáskülönbségnek, a súlytalanság állapotának, valamint a hőmérséklet ingadozásának is. Az alap persze önmagában nem volt elegendő, kellett a csokoládéra egy mindennek ellenálló bevonóréteg is, a massza a Stühmer saját fejlesztéseként jött létre.
Az eredeti Korfu szelet egy étcsokoládéba mártott, kakaós alsó réteggel rendelkező édesség, amelyben a méz és kakaóvaj párosa biztosítja a töltelék stabilitását. Ugyanakkor a csoki könnyed, habos ízvilágot képvisel, amit a tojás és a tejszínes ízjegyek tesznek lehetővé.
A Stühmer márka története 1868-ban kezdődött, amikor Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester, Magyarországra érkezett egy pesti cukorkakészítő meghívására. Majd megvásárolt egy kis cukorkaüzletet, amely hamarosan az ország legnagyobb csokoládégyárává nőtte ki magát, és ő volt az, aki elsőként alkalmazott gőzüzemű, minőségi csokoládégyártást hazánkban.
A Stühmer ma már több száz terméket állít elő, és meghatározó szereplője lett a kézműves csokoládék piacának. Márkaboltjaikban és cukrászdáikban országszerte várják az édes ízek szerelmeseit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.