A hazai McDonald's-ban az utóbbi években több híresség is fémjelzett egy-egy menüt. A legelsőben Szoboszlai Dominik kedvenceit válogatták össze, őt követte a TheVR, majd nemrég két, kissé eltérő menüvel is az étlapon szerepelt a hazai előadóművész, Dzsúdló. Ezúttal nem egy újabb híresség Mekis kedvence jön, hanem egy vadonatúj burger és szósz, amit a világon csak idehaza kóstolhatnak az emberek. A megalkotója pedig Rácz Jenő.

FOTÓ: NOGUCHI
Rácz Jenő alkotta meg a Meki legújabb burgerét és mártogatósát
A Michelin-csillagos éttermet vezető sztárséf évek óta közösen dolgozik a McDonald's-cal és mára érett be a munka gyümölcse. Jenő egyik első nagy projektje a Régi posta utcai ikonikus Meki újranyitására megálmodott különleges menüsor volt, melyben a klasszikus fogásokat gondolta és alkotta újra. Most pedig saját menüvel jelentkezik a McDonald's-ban, és ehhez hasonló talán csak egy történt eddig a történelem során.
A sztárséf születésnapjától, azaz október 8-tól kezdve a McDonald's mobilalkalmazásában, október 9-től pedig országszerte az összes étteremben megvásárolható lesz a Limited by Rácz Jenő.
Limited by Rácz Jenő: ez található a vadonatúj menüben
A menü fő eleme egy burger, amihez vadonatúj zsemlét készíttetett a Meki, ugyanis egy extrán vajas, már-már briósszerű, len- és szezámmaggal szórt buciba kerülnek a további elemek. A burgert marhahúspogácsa, füstölt sajt, paradicsom, lollo rosso saláta, bacon, pirított és friss hagyma, valamint egy saját fejlesztésű fekete fokhagymás szósz alkotja. A szószt Jenő receptje alapján az Univer készíti a Meki számára.
A menü része egy pikáns fűszerezésű krumpli, extra mártogatós és egy négydecis választható üdítő is. A limitált ajánlat elemei egyedi, vörös alapon fekete kézírásos csomagolásban érkeznek, amely a menütervezés folyamatait idézi meg, és Rácz Jenő aláírását is magán viseli.
"A McDonald’s-hoz fűződő első élményem gyerekkoromból származik. Hatévesen kóstoltam meg az első burgert, és az íz, az élmény örökre velem maradt. Amikor most lehetőséget kaptam, hogy megtervezzem ezt a menüt, azonnal tudtam: olyat szeretnék alkotni, amitől a vendég is megáll egy pillanatra, és azt érzi – na, ez valami más. Ez egy limitált burger, de benne végtelen lehetőség rejlik" – mesélte a séf.
A menü megtervezése sok fázisból álló, közös munka volt. Több szendvics receptjét is elkészítettem, lefőztem, pont úgy, mint ahogy a saját étlapom új ételei esetén is teszem. Ezt követően három receptúrát közösen teszteltünk, és ezekből választottuk ki azt a burgert, amit ezt követően finomhangoltunk.










