Hamarosan megnyitja éttermét Alsóörsön Rácz Jenő. A Michelin-csillagos sztárséf ígérete szerint az új vendéglátóhely a település legmenőbb menzája lesz.
„Hamarosan megnyitjuk az Y- by Rácz Jenő éttermet, ami várhatóan Alsóörs legmenőbb menzája lesz, ahol házias ízek várják majd a vendégeinket. Május végén nyitunk és munkaerőt keresünk. Szakácsok és felszolgálók jelentkezését várjuk. Jelentkezni a [email protected] -ra megküldött önéletrajzzal lehetséges” – adta hírül Instagram-oldalán a séf.
Rácz Jenő étterme házias ízekkel várja majd a vendégeit, legalábbis a séf egy menő menzát ígért a követőknek.
Ahogy arról a Világgazdaság korábban írt, az alsóörsi Ypsilon Yacht Club és a Costes Group megállapodása értelmében a Balaton partján nyílik egy új étterem, ami most valósul meg ténylegesen. A körpanorámás étterem építkezése 2022-ben indult, az új balatoni egységeket a fine dining éttermeiről ismert Gerendai Károlyhoz tartozó cégcsoport üzemelteti. Az üzletember korábban azt mondta, hogy egy újabb Michelin-csillagra esélyes fine dining létesítmény helyett egy lazább, szélesebb közönséget célzó komplexumot álmodtak meg. A klub a nevét az Y alakú különleges belső öbölrészről kapta, ahol medencék, tenisz- és röplabdapálya, grillsarok, valamint játszótér várja a bérlők és a túravitorlázók baráti társaságait.
Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy a Michelin-csillagos séf nem luxusfogásokat álmodott meg az új, balatoni éttermébe. Azonban akik egy kicsit is bepillantanak a kulisszák mögé, sejthetik, hogy Jenőtől nem is áll olyan távol a hagyományos ételek világa. A sztárséf többször is hangsúlyozta az interjúiban, hogy mennyire szereti finom falatokkal kényeztetni a családját, és a felesége, Rácz-Gyuricza Dóra tavaly kiadott szakácskönyvében is ott szerepelnek Jenő kedvencei. Egy rövid, öt ételt tartalmazó fejezetbe a séf receptjei is bekerültek, azok, amiket ő szokott elkészíteni a családnak. Különleges része a könyvnek, hiszen ezek a receptek valószínűleg sosem kerültek volna be egy Rácz Jenő-szakácskönyvbe. A fine dining bámulatos és exkluzív világától ugyanis némiképp távol állnak: gulyásleves és bolognai, valamint klasszikus tejberizs került például a gyűjteménybe.
Hogy ezeket az ételeket lesz-e szerencsénk a balatoni menzáján is megkóstolni, az egyelőre kérdéses, annyi viszont egészen biztos, hogy az oda látogatók nem csalódnak majd az ízekben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.