Érdekességek

Bátor! Gyümölcsös pizzával indul a magyar szakács az olasz pizzavilágversenyen

Április 8–10. között rendezik meg a pizzavilágversenyt az olaszországi Pármában, ahol több mint 11 ezren indulnak. Hatalmas büszkeség, hogy magyar szakácsok is ott lesznek a legjobbak között.

Bednár Zoltán kecskeméti szakács is indul az idei olaszországi pizzavilágversenyen, ugyanis tavaly a barátjával, Lénárt Ákossal – aki szintén részt vesz a bajnokságon – együtt készítették el az ország legjobb pizzáját. 

Bednár Zoltán
Bednár Zoltán is indul a pizza-világversenyen
FOTÓ: BAON / SEBESTYÉN HAJNALKA

Rengeteget készült a pizza-világversenyre

Zoltán, aki jelenleg a Broski Bar & Burgerben dolgozik, a Baon cikkében mesél arról, hogy rengeteget gyakorolt az elmúlt időszakban, hiszen a lehető legjobb eredményt szeretné elérni az olaszországi pizzavilágversenyen. A kecskeméti szakács a tavalyi World Pizza Championship Selections Hungary hazai válogatóján győzött – mint már említettük, Lénárt Ákossal közösen érték el ezt a kiemelkedő eredményt –, ennek köszönhetően jutottak be mindketten a rangos eseményre. 

Főpróbát is tartott a fiatal szakács

„Rengeteget gyakoroltam, kísérletezgettem, mire meglett a tuti recept. Közben a Borskiban folyamatosan teszteltem a törzsközönségen. A többi vendég mindig kérdezte, hogy mi ez a lehetőség a különleges pizzára. Így jött az ötlet, hogy a világverseny előtt, március utolsó szombatján legyen egy nagy főpróba, ahol még többen megkóstolhatták a pizzámat a világverseny előtt. Ez nekem is egy jó visszajelzés volt” – vallotta be a fiatal szakács.

Íme a titkos recept néhány fontos összetevője

Természetesen a világversenyre készülő pizza teljes receptje még titkos, Bednár Zoltán azért mégis elárult néhány fontos részletet:

A Classica kategóriában indulok. Előzetesen csak annyit osztok meg a receptúráról, hogy mindenféle ízvilág helyet kap benne, a sóstól és édesen át a savanyúig. Az alapanyagok között szerepel a cukkini, a körte, a gorgonzola, a lila hagyma és még háromféle sajt.

Bednár Zoltán hisz a győzelemben

A világversenyen induló több mint 11 ezer nevező közül 1000 szakács méri össze a tudását a Classica kategóriában. „Eleinte abban reménykedtem, hogy bekerülök a TOP 10-be, és legalább 9. helyezést érek el, hiszen ismert, hogy az olaszok a legjobbak. De annyi pozitív visszajelzést kaptam a receptemre, hogy már maximálisan elképzelhetőnek tartom a dobogót, mi több annak a legtetejét, a győzelmet – árulta el Zoltán, akinek nagyon szurkolunk és sok sikert kívánunk! 

Ha te is szeretnél pizzát sütni, akkor válogass kedvedre az alábbi receptek között:

Recept
Egyszerű
Négysajtos pizza
75 perc
2 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Rafinált
Rusztikus pizza
120 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Pizza Calzone pofonegyszerűen
25 perc
1 adag
Olcsó
Tovább a recepthez
recept

 

 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.