A Nokedlish már két üzletben, a Vas és a Dob utcában is várja a vendégeket. Ahogy a neve is sejteti, itt nem pizzát vagy burgert árulnak, hanem az egyik legalapabb magyar ételt és köretet, a nokedlit gondolták újra. A többhónapos kísérletezés eredménye pedig egy olyan gyorsétel, ami nem csak a külföldieknek tud meglepetést okozni.
A Nokedlisben kapható ételek alapja a nokedli, és ha valahol ennyire hangsúlyos egy alapanyag egy ételben, mint itt, akkor sok múlik rajta. Gondoljunk csak egy pizzázóra, ahol nem jó a pizzatészta vagy egy burgerezőre, ahol száraz és morzsálódik a buci, egyszerűen nem lesz jó az élmény, hiába zseniális amúgy minden más.
Egy nokedlit nem lehet elrontani, gondolhatnánk, de pont az egyszerűsége miatt tele van buktatókkal. A nokedli lehet nyúlós vagy rágós is, kemény és ízetlen, és ha ez a tészta önmagában rossz, akkor nincs az a szósz, ami megmenti a fogást.
Szerencsére a Nokedlish nokedlireceptje zseniális, a tészta már önmagában is finom, az állaga tökéletes és minden szósszal vagy formában remek fogás alapja. A recept titkos, így nem derült ki, hogy hány tojásból, esetleg hozzáadott tejföllel készül-e, de annyit megtudtunk, hogy hosszú, több hónapon át tartó tesztelési és kísérletezési időszak eredményét kóstolhatják a vásárlók. Ennek hála az alap tojásos nokedli is pazar, amihez ecetes lében áztatott fejes saláta a köret.
A Nokedlish a magyarok és a turisták között is kedvelt hely, ahol a nokedlire kérhetünk például vadasmártást és paprikás mártást is, ez utóbbi hússal együtt klasszikus pörkölthangulat. A vendégek körében népszerű még a carbonara nokedli és a nok 'n cheese is, amit készítés során jól lepirítanak, feltétként pedig jalapeno paprika és sült bacon is kérhető rá.
Sőt, már étlapra került az Édesh nokedli, aminél a tésztát pirított grízbe forgatják, kerül rá baracklekvár, dió és étcsoki ganache is.
Hol található?
Az elmúlt években az egymás után bezáró helyektől volt hangos a sajtó, el kellett köszönni legendás cukrászdáktól, jó hangulatú pékségektől. A főváros azonban folyamatosan változik, és ha valahol bezárul egy ablak, máshol kinyit egy ajtó. Szinte lehetetlen lépést tartani a budapesti gasztrokultúrával, de mi most megpróbáljuk. Első körben mindmegettük a trendi gyorséttermeket Budapesten, legalábbis ötöt a hatalmas felhozatalból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.