Az egyik legegyszerűbb magyar egytálétel, a tojásos nokedli köré szervezte koncepcióját a Nokedlish, ez a magyar gyorsétterem. A nokedli amilyen egyszerű, olyan sok receptje létezik, családonként és tájegységenként eltérő lehet, mégis mindegyik finom. Lehet pörkölt vagy vadas mellé kínált köret, de akár édesség is! A Nokedlishben mindent megkóstolhatunk.

A Nokedlish már két üzletben, a Vas és a Dob utcában is várja a vendégeket. Ahogy a neve is sejteti, itt nem pizzát vagy burgert árulnak, hanem az egyik legalapabb magyar ételt és köretet, a nokedlit gondolták újra. A többhónapos kísérletezés eredménye pedig egy olyan gyorsétel, ami nem csak a külföldieknek tud meglepetést okozni.

Nokedlish: a város első nokedlizője
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

A tojásos nokedli a sztár a Nokedlishben

A Nokedlisben kapható ételek alapja a nokedli, és ha valahol ennyire hangsúlyos egy alapanyag egy ételben, mint itt, akkor sok múlik rajta. Gondoljunk csak egy pizzázóra, ahol nem jó a pizzatészta vagy egy burgerezőre, ahol száraz és morzsálódik a buci, egyszerűen nem lesz jó az élmény, hiába zseniális amúgy minden más.

Egy nokedlit nem lehet elrontani, gondolhatnánk, de pont az egyszerűsége miatt tele van buktatókkal. A nokedli lehet nyúlós vagy rágós is, kemény és ízetlen, és ha ez a tészta önmagában rossz, akkor nincs az a szósz, ami megmenti a fogást.

Szerencsére a Nokedlish nokedlireceptje zseniális, a tészta már önmagában is finom, az állaga tökéletes és minden szósszal vagy formában remek fogás alapja. A recept titkos, így nem derült ki, hogy hány tojásból, esetleg hozzáadott tejföllel készül-e, de annyit megtudtunk, hogy hosszú, több hónapon át tartó tesztelési és kísérletezési időszak eredményét kóstolhatják a vásárlók. Ennek hála az alap tojásos nokedli is pazar, amihez ecetes lében áztatott fejes saláta a köret.

Magyaros ételek és fúziós fogások is vannak az étlapon

A Nokedlish a magyarok és a turisták között is kedvelt hely, ahol a nokedlire kérhetünk például vadasmártást és paprikás mártást is, ez utóbbi hússal együtt klasszikus pörkölthangulat. A vendégek körében népszerű még a carbonara nokedli és a nok 'n cheese is, amit készítés során jól lepirítanak, feltétként pedig jalapeno paprika és sült bacon is kérhető rá.

Sőt, már étlapra került az Édesh nokedli, aminél a tésztát pirított grízbe forgatják, kerül rá baracklekvár, dió és étcsoki ganache is.

Hol található?

  • Budapest, Vas u. 1, 1088
  • Budapest, Dob u. 28-30, 1072
Recept
Rafinált
Nok and cheese
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Ha unod a gyrost: étterem ajánló Budapesten

Az elmúlt években az egymás után bezáró helyektől volt hangos a sajtó, el kellett köszönni legendás cukrászdáktól, jó hangulatú pékségektől. A főváros azonban folyamatosan változik, és ha valahol bezárul egy ablak, máshol kinyit egy ajtó. Szinte lehetetlen lépést tartani a budapesti gasztrokultúrával, de mi most megpróbáljuk. Első körben mindmegettük a trendi gyorséttermeket Budapesten, legalábbis ötöt a hatalmas felhozatalból.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.