Ha eddig a fiók mélyén kallódó, régi reszelőt használtad például a zöldségszeleteléshez, itt az ideje váltani. Egy jó reszelő ugyanis nem csak egy a sok konyhai kütyü közül – ha jól választasz, szinte minden nap elő fog kerülni. Mutatunk egy tuti jó ajánlatot, ami praktikus, sokoldalú és az ára is nagyon baráti.

Néha a legegyszerűbb eszközökből lesznek a legnagyobb kedvencek. A Livarno Home multifunkciós konyhai reszelője pontosan ilyen: nem hivalkodó, nem foglal sok helyet, és ha egyszer kipróbálod, gyakorlatilag minden főzésnél használni fogod. Nézzük, miért is jó a Lidl ajánlata!

A Livarno Home multifunkciós konyhai reszelő 1999 forintért kapható a Lidlben / Fotó: Lidl katalógus

 

Öt penge – hogy semmi se legyen akadály

A csomagban öt cserélhető vágóbetétet találunk, melyekkel gyakorlatilag minden konyhai szeletelési, reszelési feladatot megoldhatunk:

  • finomreszelő: sajt, citrusfélék héja, gyömbér, fokhagyma;
  • durvareszelő: sárgarépa, cukkini, sajt, krumpli;
  • durvagyalu: gyors szeletelés levesbe vagy salátába;
  • finomgyalu: vékony uborka- vagy retekkarikák, szép tálaláshoz;
  • Julienne-betét: zöldségcsíkokhoz, wokba vagy salátába.

A Julienne vágás egy klasszikus francia konyhai technika, amit arra használnak, hogy a zöldségeket (vagy akár gyümölcsöket, húsokat is) vékony, gyufaszálszerű csíkokra vágják. A hivatalos méret: hosszúság: kb. 5-6 cm, a szélesség/mélység: kb. 2 mm × 2 mm. Az így vágott sárgarépát, uborkát, cukkinit vagy éppen retket stílusosan lehet tálalni, de tökéletes ázsiai wokételekhez; salátákba, frissítő ropogós elemként; levesekhez, ahol fontos a látvány és az, hogy gyorsan megpuhuljanak a zöldségek; ha extra vékony hasábburgonyát szeretnél.

Julienne-t kézzel is lehet vágni, de egy ilyen multifunkciós reszelővel sokkal gyorsabb és egyenletesebb lesz az eredmény.

Ha egy recept julienne-re vágott sárgarépát kér, akkor bizony ezeket a szép, egyforma gyufaszálakat kell elkészíteni. Szerencsére a reszelő segítségével ez nem gond. / Fotó: Shutterstock

Mindehhez rozsdamentes acél pengék társulnak, amik nem csak hatékonyak, de tartósak is, így valószínűleg hosszú ideig tudod majd használni a reszelőt. 

Biztonság és kényelem – ujjvédelem beépítve

A reszelőhöz ujjvédő zöldségtartó is tartozik, ami egyrészt kényelmesebbé teszi a munkát, másrészt megóvja ujjainkat az aprító balesetektől. Így akár a család fiatalabb tagjai is bátran besegíthetnek a főzésbe.

Kis konyha? Nem probléma!

Sokan azért nem vesznek a konyhába új eszközöket, mert egyszerűen nincs elegendő helyük. A multifunkciós reszelő egyik nagy előnye, hogy minimális helyet foglal. A lapos kialakításának köszönhetően akár egy fiókban is könnyedén elrejthető, a pengék pedig kis dobozban is elférnek. 

Az ára is szuper

Ebben az árkategóriában – 1999 forint – ritka az ennyire sokoldalú, jól megtervezett konyhai eszköz. A Livarno Home reszelő tökéletes választás lehet:

  • első lakásba költözőknek,
  • egyetemistáknak,
  • azoknak, akik szeretnek gyorsan és pontosan dolgozni a konyhában,
  • sőt még ajándékba is adhatod, a siker garantált! 

Íme egy recept, aminél jól jön, ha van Livarno Home reszelő:

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek. zöld pesto
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek. olívaolaj
  • bazsalikom a tálaláshoz
Pesztós cukkinispagetti / Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  1. A cukkinispagetti elkészítéséhez a cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit. A multifunkcionális reszelő segítségével spagettiformára vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a felszeletelt zöldséget a pestóval, hozzáadunk 1 gerezd megtisztított, nagyon apróra vágott fokhagymát, valamint a citromlét. Alaposan összekeverjük.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk és sózzuk, borsozzuk minden oldalát. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd fedő alatt megpirítjuk a csirkehúst nagy lángon oldalanként 4-5 perc alatt. Ezután kis lángon további 15 percig sütjük (vagy amíg át nem sül a hús). Közben megfordítjuk néhányszor. Ha a hús átsült, levesszük a tűzről, lefedve néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük. Sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges.
  3. A cukkinispagettit a felszeletelt sült csirkemellel tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítve.

 

(Kiemelt fotó: Shutterstock)

 

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.