Az exmodell kitálalt: erre az 5 dologra kötelezik a kifutók sztárjait

Sokan a mai napig úgy képzelik, hogy a modellek titka a koplalásban rejlik, karcsú alakjukat önmaguk sanyargatásával érik el. Tény, hogy rendkívül szigorú szabályokat kell betartaniuk a kifutók sztárjainak, ugyanakkor a manökenek étrendje nem elsősorban a vékony test eléréséről szól. Sokkal inkább az kerül előtérbe, hogy a megfelelő ételekkel támogassák az izmokat, valamint a bőr szépségét. Persze nem csak a külső megjelenésük függ attól, hogy milyen tápanyagokkal látják el a szervezetüket, az energiaszint és a mentális egészség fenntartása legalább olyan fontos, hogy bírják a mindennapos kemény munkát. Lássuk, mik azok az élelmiszerek, amelyek nem hiányozhatnak a napi menüből és rutinból.
A nagy nevű divatcég, a Victoria's Secret exmodellje egy Instagram-videóban tálalt ki arról, milyen kötelező szokásokat vezettek be az életébe a kifutókon töltött évek alatt. Azt is elmondta, miért éppen ezeket, és hogy milyen hatásokat tapasztalt általuk.
A modelleknek kötelező minden nap chiamagot fogyasztani. A benne található lignánok, egyfajta fitoösztrogének, amelyek segíthetnek egyensúlyban tartani a szervezet ösztrogénszintjét. A VS-modell a kosárméretnyi növekedésről számolt be.
Ezt a két alapanyagot nem belsőleg, hanem külsőleg kell alkalmazniuk. Hetente négy alkalommal, esténként, ebből készített arcpakolást kell feltenniük. A zab hámlasztja és nyugtatja a bőrt, a méz pedig kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét, antibakteriális hatású, öregedésgátló, valamint hidratáló. A keverék hatásos lehet problémás arcbőrre, aknék, hegek és sötét karikák ellen is.
A kollagén a bőr építőeleme, amit a szervezet maga is képes előállítani, ám az életkor növekedésével egyre csökken a mennyisége. A C-vitamin a kollagénszintézishez elengedhetetlen vitamin, a kivi pedig ebben bővelkedik. Napi néhány gyümölcs elfogyasztásával támogathatjuk a bőr feszességét, rugalmasságát.
Minden héten egyszer kötelező meginniuk egy adag zelleres turmixot. A magas víztartalmú zöldség segíti a májat a méregtelenítésben azáltal, hogy megszabadítja ezt a létfontosságú szervet a felhalmozódott nehézfémektől.
A zellerlé fogyasztásának egészségügyi előnyeiről mi is részletesen írtunk egy korábbi cikkünkben.
Noha nincs egyértelmű bizonyíték a hatékonyságára, egyes kutatások szerint a pitypang javítja a szénhidrát-anyagcserét és csökkenti a zsírfelszívódást, ami által fogyáshoz vezethet.
A gyökérből 1 teáskanálnyi mennyiséget 15 percig főzünk 2 dl vízben. A szárított levelet, illetve virágos növényből 2 teáskanálnyit 2 dl vízzel leforrázzuk és 20 percig állni hagyjuk, de a legjobb, ha a gyökeres, teljes növényt használjuk, amit 2 dl hideg vízben feltesszük főni, forrásig hevítjük, majd 15 percig állni hagyjuk. A 2 dl-nyi mennyiség naponta kétszer-háromszor fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.