Lezajlott a Michelin Guide 2025-ös díjátadója, ahol kiderült, mely magyar éttermek kerültek be a világ egyik legtekintélyesebb gasztronómiai rangsorába. Mutatjuk a magyar Michelin-csillagos éttermeket.

A legújabb Michelin-csillagokat 2025. október 9-én, ünnepélyes gála keretében hirdették ki. A világhírű étteremkalauz által elismert séfek és éttermek számára ez az este karrierjük egyik csúcspontját jelentheti. A csillagok mellett idén is több különleges díj talált gazdára, amelyekkel a szakma kiemelkedő szereplőit méltatták.

Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot 2025-ben
Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot 2025-ben
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Összeköti az embereket és kultúrákat

Csendes Olivér, a Visit Hungary igazgatója elmondta: a gasztronómia ma már sokkal több, mint kulináris élmény, közös, nemzetközi nyelv, amely összeköti az embereket és kultúrákat. Egyre többen indulnak útnak azért, hogy megízleljék egy ország valódi karakterét: az utazók közel 20 százaléka kifejezetten gasztronómiai élmények miatt utazik, és a prémium utazók több mint fele már előre lefoglalja a kiszemelt éttermeket.

A helyi ízek és alapanyagok felfedezése ma az utazás egyik legerősebb motivációja és ebben Magyarország különösen erős

 - tette hozzá. 

Ezért jár a Michelin-csillag

A Michelin-csillagokat azok az éttermek kapják, amelyek kiemelkedő konyhaművészetet képviselnek, figyelembe véve öt egyetemes szempontot: az alapanyagok minőségét; az ízek harmóniáját; a technikák mesterszintű alkalmazását; a séf személyiségét, amely az ételeiben tükröződik; valamint – ugyanilyen fontos módon – az állandóságot, mind az étlap egészét, mind az idő múlását tekintve.

Ők a 2025-ös díjazottak

A Michelin Guide 2025 magyar díjazottjai a következők:

Michelin-csillag:

  • 42 Restaurant, Esztergom, Koppány Levente
  • Babel, Budapest, Kaszás Kornél
  • Borkonyha, Budapest, Sárközi Ákos és Puskás Csaba
  • Costes, Budapest, Erdei János és Rácz Jenő
  • Essencia, Budapest, Tiago Sabarigo
  • Pajta Étterem, Öriszentpéter, Akács István
  • Rumour by Rácz Jenő, Budapest
  • Salt, Budapest, Tóth Szilárd

Két Michelin-csillag:

  • Platán Gourmet, Tata, Pesti István
  • Stand Restaurant, Budapest, Széll Tamás és Szulló Szabina

Az Év Nyitása:

  • Padi (Rátka)

Selected by Michelin - ajánlott éttermek:

  • Bibo Budapest, Kanász László
  • Dereszla Bisztró, Bodrogkeresztúr, Bém Bence
  • Fausto's Ristorante, Pfluger Ákos
  • Lokal at the Lake, Fonyód, Csillag Richárd
  • Majorelle, Saad Douyal
  • Padi, Rátka, Gerák Máté
  • Petrányi Pince és Borterasz, Csopak, Ruga Endre
  • Tiszavirág, Szeged, Karakas Dávid

Green Star minősítést kapott:

  • Pajta, Őriszentpéter
  • Salt Budapest, Budapest
  • Graefl Major Kétútköz
  • Onyx, Budapest

Bib Gourmand elismerést kapott:

  • Anyukám mondta, Encs, Dudás Szabolcs
  • Goli, Budapest, Harel Zakaim
  • Iszkor, Mályinka, Pohner Ádám
  • Kistücsök, Balatonszemes, Jahni László
  • Morzsa, Pécs, Kurucz Attila
  • N28 Wine and Kitchen, Budapest, Nagy Szabolcs
  • Platán Bisztró, Tata, Mogyorósi Donát

Special Awards elismerést kapott:

  • UMO Restaurant, Budapest, Ráduly Róbert

Sommelier Award:

  • Varga Norbert, Stand, Budapest

Az Év Fiatal Séfje:

  • Pallag Dávid, Rutin, Budaörs

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.