Nehéz volt a választás, de végül a zsűri kiválasztotta azokat a tortákat, amelyek közül fog kikerülni a győztes. Idén a cukrászoknak sem volt egyszerű a helyzetük, a „Dobostorta 140” témakörben kellett valami maradandót alkotniuk.
Bár azt még nem tudjuk, hogy végül melyik fogja megnyerni a Magyarország tortája címet, az biztos, hogy 2025-ben a dobostortáé lesz a főszerep. A hungarikum dobostorta ugyanis idén ünnepli megjelenésének 140. évfordulóját. Ezért az idei versennyel a világhírű mester előtt tisztelegnek.
Dobos C. József a tortáját 1884-ben alkotta meg, de első alkalommal 1885-ben a Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek.
Idén a nevezett tortáknak több szempontnak is meg kellett felelniük. A készítőknek fel kellett használniuk a dobostorta jellegét adó alapanyagokat, de ők maguk választhatták meg, hogy mekkora mennyiségben teszik bele a saját tortájukba. Így tehát minden tortába került tojás, cukor/karamellizált cukor, vaj, étcsokoládé, Bourbon vaníliás cukor és/vagy vanília rúd.
Emellett a cukrászok még további három alapanyagcsomagot kaptak. Kettő csoportból kellett választaniuk 1-1 alapanyagot, amit szintén bele kellett tervezniük a torába. Ezek közül a csomagok közül választhattak a készítők:
A zsűrinek nem volt egyszerű dolga az összesen 34 tortából kiválasztani azt a 6 darabot, amelyek közül egy augusztusban Magyarország tortája lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.