Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Érdekességek

Top 5 magyar étterem, ahol a legfinomabb a rántott hús

rántott hús, bécsi szelet
Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványa már kapható. Ebben a 200 legjobb hazai étterem mellett több mint 100 street food helyet és 60 cukrászdát is listáztak a szerkesztők. Számtalan toplistát is tartalmaz a kiadvány. Megtudhatjuk belőle azt is, hol van a legjobb rántott hús. Jelentjük a győztes a Rosenstein, de ajánljuk még a másik 4 helyet is! Ez a TOP5 befutó!
Rosenstein

A Rosenstein a Nyugat-Európában meglehetősen gyakori generációs vendéglátást képviseli szinte egyedülálló módon Magyarországon. Rosensteinéket mindenki szereti, és ennek a jó minőségű, megbízható, stabil, közép-európai konyhán kívül az is az oka, hogy olyan ételeket kínálnak, például rántott bárányt vagy harcsapaprikást túróscsuszával, amelyek már szinte sehol nem elérhetőek. Az étteremet Rosenstein Tibor tradicionális, sokat tapasztalt és mindig a minőségre törekedő tudása, és Robi újító tenni akarása, dinamikája és nyitottsága viszi előre. A Rosenstein több, mint 25 éve meghatározó pontja a magyar vendéglátásnak. Mindez alapítójának, Rosenstein Tibornak köszönhető, aki 2018-ban Dining Guide Életmű Díjat kapott, a Friedrich Wilhelm Raiffeisen támogatásával.

Anyukám mondta – Encs

Sok év után ismét egy vidéki étterem került a Dining Guide top10-es listájára. Az encsi Anyukám mondta konyhája és az étterem minősége folyamatos fejlődést mutat, az evolúció útja szépen nyomon követhető. Dudás Szabolcs séf stílusát nehéz kategorizálni, jellemzi az olasz és magyar tradicionális konyha modernizált felfogása, ötvözése, de akár távol- és közel-keleti gondolatok is megjelennek a tányéraikon. A tulajdonos testvérpár Olaszországban töltött éveinek szellemisége ötvöződik észak-Magyarország gasztronómiai kultúrájával. Az egyszerűségre törekvő konyha sok irányba kitekint, időnként merészebb megoldásokkal. Ezek mellett az Anyukám mondta az ország legmagasabb minőségű pizzáját kínálja. A borválaszték igazodik az étterem régióközpontú gondolkodásához, a kínálat évek óta a tokaji borrégió sokszínűségét is reprezentálja.

Déryné

Voltak olyan időszakok, amikor szinte semmi nem volt Budán, csak a Déryné, ahol megbízható és időtálló minőséggel találkozhattunk. Ma már ezzel nincs egyedül a Déryné, legnagyobb vonzereje azonban talán még most is az, hogy pontosan azt adja, ami az ígérete. Az étlapon jól elkészített, egyszerű brasserie fogások találhatóak. Az ételek, a francia stílus, a budai hangulat és a kiszámítható minőség ma is meghatározó találkozási ponttá teszi a Dérynét.

Platán – Tata

A tatai Öreg-tó partján csodálatos helyszínen fekszik a Platán étterem, amelynek konyháját most már több, mint két éve a Tantinak Michelin-csillagot szerző Pesti István vezet, igazodva a magyar vidékhez. A Platán modern gondolkodásmódját bizonyítja, hogy arra törekszik, hogy előbb utóbb saját farmra épülő konyhát működtethessen. A hosszú távra tervező, fenntartható rendszer, amely képes ellátni alapanyaggal egy csúcséttermet, a világ gasztronómiai dinamikájának új mozgatórugója. A séf modern gondolkodása azt is megengedi, hogy folyamatosan étlapon tartsa a rántott húst.

Vendéglő a kisbíróhoz

A budai Bock koncepció egyfelől összetéveszthetetlenül „bírói” konyha, másrészt egy kicsit mégis más. Kicsit könnyedebb, kicsit lazább, mint a nagykörúti bisztró, és folyamatosan igyekszik figyelembe venni a budaiak, a budai családok igényeit. A Varju Viktor vezette konyha tradicionális magyar ételeket kínál, innovatív felfogásban, újragondolt verzióban, és folyamatosan törekszik a szezonalitásra. Nem véletlen Buda egyik leglátogatottabb, töretlen népszerűségű étterme, ahol laza, kötetlen stílus és valóban jó ételek várják a látogatókat.

TOP 5 MAGYAR ÉTTEREM, AHOL A LEGFINOMABB A VASÁRNAPI EBÉD >>>
MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB STREET FOOD HELYÉT: ÍME A GYŐZTES >>>
MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB CUKRÁSZDÁJÁT: ÍME A GYŐZTES >>>
ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10 VIDÉKI ÉTTERME >>>
A PALÁGYI ESZTER VEZETTE COSTES LETT 2018 LEGJOBB ÉTTERME >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.