A konzerválás az egyik legjobb tartósítási módszer. Hosszú ideig tárolhatunk így halakat és húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket is. Több olyan konzerv is létezik, melyekbe készételek kerülnek, ám míg egy pörkölt vagy székelykáposzta szokványos dolognak számít, a tejberizsre már felkapjuk a fejünket.

A Lidlben sokféle kincset kapni, de nemcsak a konyhai eszközöket és berendezéseket szeretjük, hanem az élelmiszereket is. Nem véletlenül ez az egyik kedvenc boltja a magyar vásárlóknak, ahol rengeteg különlegességet is találni. Az egyik ilyen a pisztáciakrém volt, amit első megjelenése idején azonnal elkapkodtak az emberek, ám ez a mostani újdonság már lehet, hogy inkább megosztó terméknek számít majd. A Lidlben ugyanis kikerült a polcokra a konzerves tejberizs. Igen. Konzervtejberizs.

Konzerves tejberizs a Lidlből
FOTÓ: MINDMEGETTE

A konzervvel kapcsolatban sokaknak lehetnek rossz emlékei, hiszen a belekerülő készételek nem mindenki tetszését nyerik el. De konzervben forgalmaznak többféle májkrémet, szendvicskrémet, babot és kukoricát, löncshúst és a tonhalakat is. Alapvetően sós ételek kerülnek konzervbe (meg persze gyümölcsbefőttek), így meglepetésként ért sokakat, hogy a Lidl egyik új terméke épp egy tejberizs lett. A Milbona saját márkájú konzerves tejberizst muszáj volt letesztelni, hogy kiderítsük, milyen az állaga és az íze, és mennyiben más, mint a régóta forgalomban lévő hűtött változatok.

Termékteszt: konzerves tejberizs a Lidlből

A Lidl a saját márkája, a Milbona alatt forgalmazza a konzerves tejberizst, amit fogyaszthatunk melegen és hidegen egyaránt. Ez azért is jó dolog, mert egy-egy hosszabb út vagy kirándulás, sátorozás vagy túra során is elfogyaszthatjuk utólagos hőkezelés nélkül. De ha nem szeretjük hidegen, akkor pedig fel is melegíthetjük, és akár pluszban külön is ízesíthetjük a tejberizst. Mi most a natúr terméket teszteltük, hidegen és felmelegítve egyaránt.

Az összetevőket megvizsgálva semmi felháborítót vagy szokatlan nem találunk a címkén, csak azok kerülnek bele, amiket az ember egy házi tejberizsbe is beletenne a recept szerint. Kivéve persze a színezéket, de az is természetes összetevő, az aroma pedig vélhetően vanília, amit szintúgy (cukor vagy aroma formájában) szoktunk főzés során használni.

A Milbona konzervtejberizs összetevői:

  • 60% teljes tej,
  • 17% sovány tej,
  • rizs,
  • cukor,
  • ivóvíz,
  • étkezési só,
  • aroma,
  • színezék: karotinok.
Így néz ki a Lidl konzervtejberizse
Így néz ki a Lidl konzervtejberizse
FOTÓ: MINDMEGETTE

Milyen a konzerv tejberizs? Íme a vélemény

A konzerves tejberizs semmivel sem jobb vagy épp rosszabb, mint a boltokban kapható, hűtött változatok. A rizs talán picit keményebb, de sokan pont azért fogják szeretni, mert nincs szétfőzve. Az íze kellően édes és vaníliás, az állaga pedig krémes, hidegen és felmelegítve is finom. Nyilván a házilag készült változattal nem vetekszik egyik bolti sem, de ha valaki kirándulás során valami olyan édességre vágyik, ami jól tárolható, akkor a konzerves tejberizs erre a célra több mint tökéletes választás.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért volt szükség a konzerves tejberizsre, az lehet a válasz, hogy ebben a formában hosszabb ideig, akár másfél-két évig is eltárolható, szemben a hűtött változatokkal, melyek szavatossági ideje legfeljebb egy-két hét lehet.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.