Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Érdekességek

Kézben tartani is alig lehet: majd' 10 kilós gombát talált egy magyar asszony

Óriáspöfeteg gomba
Hazánkban is kedvelt hobbi a gombászás, ám nem veszélytelen. Ha viszont valaki tudja, hogy mit keres és melyek az ehető gombák, akkor könnyen összegyűjtheti az ebédrevaló mennyiséget. Nem árt azonban mindig minden kosár gombát szakemberrel átvizsgáltatni!

Nem sokat kellett azonban gondolkodni azon, hogy ehető-e az a hatalmas gomba, amit egy veszprém vármegyei asszony talált a napokban. Horváth Bernadett gombászás közben akadt a 9,1 kilós pöfetegre, melyet szinte alig bírt a kezében tartani, ám egy fotó erejéig felemelte a gigantikus gombát.

Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost
Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost

Az óriáspöfeteg egyike a legnagyobb méretű vadon termő gombáknak, melyek akár emberfej nagyságúra, vagy még nagyobbra is megnőhetnek. A pöfeteg nem hasonlít a klasszikus gombák formájához, ugyanis a termőtest nem különül el a kalapra, szárra és a tönkre, hanem az egész gömb alakú – olvasható a Ripost cikkében.

A pöfeteg akkor jó, ha a belseje még fehér. A legtöbbször szeletelve és rántva készítik, ugyanis így szinte halszerű az íze, de meg is lehet tölteni. Horváth Bernadett családja és ismerősei is rántva fogyasztották el a majd' tízkilós gombát.

Borítókép: Ripost

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.