A császármorzsa tipikus hütteétel, az osztrák gasztronómia egyik meghatározó édessége. Népszerűsége vetekszik az apfelstrudellel, azaz a húzott almás rétessel és a Sacher-tortával, de az elkészítése már sokkal könnyebb. A pihe-puha császármorzsa titka a felvert tojáshabban rejlik, ettől lesz légies a palacsintaszerű tészta, amit forró serpenyőben, vajon vagy zsíron sütnek, majd lekvárral együtt, porcukorral meghintve tálalják. Az eredeti receptet követi a Kaiserin - A császármorzsázó, aminek cuki kis helyisége a Ráday utcában várja a vendégeket.
Budapesten, a Ráday utca 5. szám alatt található császármorzsázó ideális, ha valaki randihelyszínt keres, ugyanis olyan finomságokat kínálnak, ami bárkit levesz a lábáról. Aki szereti az édességet reggelire, annak is érdemes a Kálvin térről nyíló utcára kanyarodni, ugyanis a laktató császármorzsa brunchnak, késői reggelinek is beillő fogás.
Az édességet fogyaszthatjuk bent, bár korlátozott a férőhelyek száma, vagy kint, a teraszon is. Sőt, lehet tőlük online is rendelni, ha valaki ki tudja várni, amíg a futár megérkezik.
Az étlapon többféle, különböző hangulatú és ízvilágú császármorzsából válogathatunk. Kérhetjük az alapverziót is, ami csak a puha és finom édes tésztából, baracklekvárból és porcukorszórásból áll, de ezen felül a határ a csillagos ég. Választhatunk az előre összeállított desszertek közül, de mi magunk is megpakolhatjuk különféle feltétekkel és gyümölcsökkel az alap császármorzsát.
A feltétek közt többféle lekvár, mogyoró- és pisztáciakrém, fagylaltok, mandulaforgács és tört keksz, Raffaello, Kinder Bueno és Oreo is található.
A menün szereplő császármorzsák ára 3450 Ft, de a szezonális ajánlatok közt találhatunk ennél olcsóbb tálakat is. Ha mi magunk válogatjuk össze, hogy mi kerüljön a császármorzsára, akkor az alap, 1790 forintos tésztára feltétenként számolják fel a plusz összegeket. A feltétek és szórások ára 300-700 Ft között mozog.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az elmúlt években az egymás után bezáró helyektől volt hangos a sajtó, el kellett köszönni legendás cukrászdáktól, jó hangulatú pékségektől. A főváros azonban folyamatosan változik, és ha valahol bezárul egy ablak, máshol kinyit egy ajtó. Szinte lehetetlen lépést tartani a budapesti gasztrokultúrával, de mi most megpróbáljuk. Első körben mindmegettük a trendi gyorséttermeket Budapesten, legalábbis ötöt a hatalmas felhozatalból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.