A Kinder németül gyermeket jelent, és talán ez az oka annak, hogy a legtöbben úgy hisszük, maga a csokoládé is német eredetű. Pedig nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Az egész világon kedvelt csokoládé valójában Olaszországból származik, és a Ferrero családi vállalkozás termékei – sok más finomsággal együtt.

A Kinder csokoládék Olaszországból származnak
A Kinder csokoládék Olaszországból származnak

 

A „német Kinder” története

Egy Amerikában élő olasz férfi vette észre a helyi szupermarketben, hogy (egyebek mellett) a Kinder és Nutella termékek német logóval vannak ellátva. Mondanunk sem kell, óriási volt a megdöbbenése, és rögtön közzé is tett egy videót az esetről. Természetesen a boltvezetőnek is jelezte a tévedést, aki válaszul azt mondta: „Gondolhattam volna, hiszen olyan finom.”

Mindezt követően jobbnak látta tisztázni, kinek is köszönhetjük ezeket az édességeket. A videón elmondja, hogy az előtte látható termékek mind a Ferrero család olaszországi csokoládégyártó cégének finomságai. 
Ezzel persze el is indított egy óriási vitát, amiben a mi álláspontunk, hogy bárhonnan is származnak a csokoládék, bámulatosan finomak.

A Nutella egyébként 1964-ben született, míg a Kinder csokoládét 4 évvel később dobták piacra. 1974-ben bővült a termékcsalád, és minden gyermek kedvence, a csokoládétojás is létrejött, belül egy apró meglepetéssel. A mennyei Ferrero Rocher pedig 1982 óta csábít nassolásra – olvasható a gyártócég hivatalos honlapján.

Momenti dolci – édes percek olasz módra

Az olasz desszertek világszerte népszerűek, hiszen gazdag ízvilágukkal és kifinomult elkészítési módjukkal bárkit levesznek a lábáról. A legismertebbek és egyben a legkedveltebbek közé tartozik a tiramisu, amely kávéba áztatott babapiskótából, édes mascarpone krémből és kakaóporból készül. Népszerű még a panna cotta is, ami egy lágy, tejszínes, leginkább a pudingra hasonlító desszert. A cannoli, a ropogós tészta, és az abba töltött édes ricottás krém, szintén ikonikus édesség. Szicíliában a pisztáciás verzió a legnépszerűbb. Emellett a gelato, vagyis az olasz fagylalt krémes állagával és intenzív ízeivel nyújt különleges élményt. 

Ezek a desszertek nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem az olasz gasztronómia hagyományait is tükrözik, amelyben a minőségi alapanyagok és az egyszerű, mégis tökéletes harmóniában lévő ízek kapnak főszerepet. Ha szeretnéd elkészíteni a tiramisut az autentikus recept alapján, Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója videón mutatja be, hogyan készül ez a krémes olasz desszert. 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.