Az egész világon kedvelt csokoládé valójában Olaszországból származik, és a Ferrero családi vállalkozás termékei – sok más finomsággal együtt.
Egy Amerikában élő olasz férfi vette észre a helyi szupermarketben, hogy (egyebek mellett) a Kinder és Nutella termékek német logóval vannak ellátva. Mondanunk sem kell, óriási volt a megdöbbenése, és rögtön közzé is tett egy videót az esetről. Természetesen a boltvezetőnek is jelezte a tévedést, aki válaszul azt mondta: „Gondolhattam volna, hiszen olyan finom.”
Mindezt követően jobbnak látta tisztázni, kinek is köszönhetjük ezeket az édességeket. A videón elmondja, hogy az előtte látható termékek mind a Ferrero család olaszországi csokoládégyártó cégének finomságai.
Ezzel persze el is indított egy óriási vitát, amiben a mi álláspontunk, hogy bárhonnan is származnak a csokoládék, bámulatosan finomak.
A Nutella egyébként 1964-ben született, míg a Kinder csokoládét 4 évvel később dobták piacra. 1974-ben bővült a termékcsalád, és minden gyermek kedvence, a csokoládétojás is létrejött, belül egy apró meglepetéssel. A mennyei Ferrero Rocher pedig 1982 óta csábít nassolásra – olvasható a gyártócég hivatalos honlapján.
Az olasz desszertek világszerte népszerűek, hiszen gazdag ízvilágukkal és kifinomult elkészítési módjukkal bárkit levesznek a lábáról. A legismertebbek és egyben a legkedveltebbek közé tartozik a tiramisu, amely kávéba áztatott babapiskótából, édes mascarpone krémből és kakaóporból készül. Népszerű még a panna cotta is, ami egy lágy, tejszínes, leginkább a pudingra hasonlító desszert. A cannoli, a ropogós tészta, és az abba töltött édes ricottás krém, szintén ikonikus édesség. Szicíliában a pisztáciás verzió a legnépszerűbb. Emellett a gelato, vagyis az olasz fagylalt krémes állagával és intenzív ízeivel nyújt különleges élményt.
Ezek a desszertek nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem az olasz gasztronómia hagyományait is tükrözik, amelyben a minőségi alapanyagok és az egyszerű, mégis tökéletes harmóniában lévő ízek kapnak főszerepet. Ha szeretnéd elkészíteni a tiramisut az autentikus recept alapján, Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója videón mutatja be, hogyan készül ez a krémes olasz desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.